Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2015: En vecka till för Lindahl

Axel Lindahl, 20-årig kantspelare från Lidköping, har den här veckan tränat med ÖSK. Jag var lite förvånad över att han inte fanns med i matchtruppen för bortamötet med GIF Sundsvall. Kanske tyckte man från ÖSKs sida, att det räckte med fyra spelare som inte tillhör den egna organisationen. Eller så ville man kanske se lite mer av honom innan man ansåg att det var någon idé att se honom i match. Eller så fanns det någon annan anledning.

Av allt att döma har det i alla fall gått rätt så bra för honom under de tre träningstillfällena han hunnit med hos ÖSK. (Allting är relativt). NA rapporterar nämligen, att man förlänger hans örebrovistelse med 1 vecka samt att man räknar med att han deltar i U21-matchen mot Hammarby på tisdag.

NA: Förlängt provspel för Lindahl – testas i match

På frågan om man ser någon fortsättning för hans del hos ÖSK får man lite olika svar beroende på vem man frågar.

Magnus Sköldmark är förväntat sportchefsdiffus:
– Det är för tidigt att säga. Först ska vi utvärdera de här träningarna, och sedan ska vi ha en dialog med Lidköping.

Alexander Axén är något rakare (för en gångs skull):
– Det är ett jättestort steg för honom att gå från division 2 till det här, men vi kommer att fortsätta ha koll på honom under hösten. Vi får se om vi går vidare sen, men nu har han fått känna lite på vår miljö, och så får han jobba därifrån.

Inte tillräckligt intressant alltså för att Axén skall känna något ha-begäret. Lindahl får dock ytterligare en veckan på sig för att övertyga Axén & Co. om att han kan motivera en plats i ÖSKs trupp.

ÖSK tal om att avvakta och hålla fortsatt koll på honom är knappast en framkomlig väg. I och med att han provtränat och till och med fått provträningen förlängd så är detta en signal för klubbar som befinner sig lite längre ned i näringskedjan, att här finns det en spelare som det kan vara intressant att titta närmare på. Blir det inget med ÖSK (och det lär det väl inte bli att döma av vad Axén anser om saken) så lär nog någon klubb från Superettan eller Div 1 plocka upp honom i stället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.