Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kazakisk anfallare tränar med ÖSK

Tokhtar Zhangylyshbay provtränar med ÖSK.

Tokhtar Zhangylyshbay provtränar med ÖSK.

Inför allsvenskans återstart fortsätter ÖSK av allt att döma sökandet efter ett tänkbart komplement till truppens anfallare. Osäkerheten kring Alhassan Kamaras återkomst gör väl att det skulle vara välkommet med en förstärkning under hösten.

Den här veckan tränar den kazakiske anfallaren Tokhtar Zhangylyshbay. Enligt NA en landslagman som tillhör storklubben Astana. Både korrekt och delvis missvisande. Landslagspelet inskränker sig till ett inhopp på 39 minuter i mars i år, då Kazakstan spelade en träningsmatch mot Ryssland.

Astana tillhör han från och med i år, men han har bara spelat i fem av lagets 18 ligamatcher – samtliga gånger som inhoppare med en genomsnittlig speltid på knappt 8 minuter. Några mål har han ännu inte gjort för Astana. Förra året gjorde han tre mål på 17 matchtillfällen (9 från start) för sin dåvarande klubb Shakter Karagandy.

Statistik -   Zhangylyshbay

Jag såg honom på träningen idag och han imponerade inte. Det var säkert ovant för honom med det mesta runt omkring träningen, men jag har sett bättre provspelare som inte fått något kontrakt.

NA: Landslagsman tränar med ÖSK (video)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.