Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2015 – dag 3

ÖSK P15 -segrare i årets Örebrocup.

ÖSK P15 -segrare i årets Örebrocup. (Klicka på bilden för bättre upplösning).

Två klassegrar i Örebrocupen.

ÖSK fick en bra utdelning då Örebrocupen avslutades idag med två klassegrar och flera andra fina placeringar.

Guld till P15.
Bloggen följde P15 den äldsta pojkklassen under dagen och såg ett lag som i kvartsfinal och semifinal var helt överlägsna sina motståndare. Sundbybergs IK besegrades med 5-0 och Djurgården IFs andralag i semifinalen med förkrossande 7-1.

Finalen mot IFK Kumla blev däremot till att börja med en rätt nervös historia. ÖSK tog visserligen en tidig ledning genom Johannes Hjulström som smart blockerade en målvaktsutspark och sedan trädde in bollen ur en snäv vinkel. Sedan tog det stopp i maskineriet, samspelet lös mest av allt med sin frånvaro och allt eftersom halvleken gick så åt sig Kumla in i matchen. Tidiga varningar på båda ÖSKs mittbackar bidrog också till nervositeten. Laget höll dock undan och kunde gå till halvtidsvilan med en inte helt välförtjänt ledning.

I andra tog sedan laget över och i takt med att målen trillade in så blev motståndet allt mer sporadiskt. Gabriel Nyström gjorde det viktiga 2-0 målet som väl knäckte Kumla. Frispelad kom han fri mot mål rakt framifrån och placerade bollen vid sidan av målvakten. Sedan var det Gabriels tur att agera framspelare. Hans passning till Carl Berglund gav den snabbe yttern det utrymme han behövde för att snyggt sätta bollen i det bortre krysset. Malcolm Stolt gjorde 4-0 från nära håll i efterspelet efter en frispark innan Gustav Strid efter en mäktig rusch med bara några sekunder kvar gjorde 5-0 på ett inspel från kanten av Carl Berglund som (som vanligt) sprungit ifrån sin ytterback.

Jag får väl lov att säga, att jag sett ÖSK-lag under tidigare år som spelat bättre men ändå inte vunnit. Det här var i allra högsta grad en lagseger där hela truppen var engagerad, där målen gjordes av många olika spelare, där alla fick spela och där den viktiga energin aldrig tog slut. Dessutom bra coachning av Daniel Wickström och ÖSKs ”gamla” lagkapten och försvarsankare Magnus Samuelsson som nu är huvudansvarig tränare för laget.

Det var som sagt många riktigt bra prestationer, så Bloggen nöjer sig med att nämna tre spelare som överraskade positivt på mig – kanske för att jag inte sett laget tillräckligt ofta. På de svåra ytterbackspositionerna kan laget förlita sig på Joel Nilsson och Lucas Parkedal-Stenfeldt, svåra att passera, lagom fysiska och med en vilja att gå framåt då tillfälle bjuds. Snabbe högeryttern Carl Berglund gjorde också flera fina insatser och samarbetade fint med Lucas i det defensiva arbetet längs högerkanten. Men som sagt var – det var många som nog spelade på eller nära sin max-nivå under de här dagarna.

Lagets hemsida: VÄLFÖRTJÄNTA MÄSTARE I ÖREBROCUPEN 2015!!!


Guld till P13.

ÖSK P13 Svart segrade i Örebrocupen. (Bilden från lagets hemsida)

ÖSK P13 Svart segrade i Örebrocupen. (Bilden från lagets hemsida)


Pojkar 13 är en stor klass i Örebrocupen med 52 anmälda lag – 7 av dem kommer från ÖSK Ungdom, vars årskull är så stor att killarna delats i i tre separata grupper ÖSK vit, ÖSK svart och ÖSK röd. Flera av ÖSK-lagen gick till A-slutspelet och där var det ÖSK Svart som lyckades bäst. Dels genom att slå ut förstalagen från både vit och röd på vägen till finalen som de sedan vann med 4-1 mot FBK Karlstad. För att vinna en så pass stor klass i Örebrocupen krävs det mycket skicklighet, men också en del tur. Två gånger under slutspelet behövdes det straffsparkar och då hade ÖSKarna den tur som behövdes för att gå vidare.


Övriga bästa-resultat för ÖSK-lagen i 11-mannaklasserna .

P14.
Förlust efter straffar i kvartsfinal mot Karlslund Röd. Dessa gick sedan hela vägen till final där de dock förlorade.

F15/16.
Förlust i semifinal mot IF Eker.

F13.
Förlust i semifinal mot KIF Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.