Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2015

I morgon fredag börjar årets upplaga av Örebrocupen att spelas. Cupen med 429 anmälda lag är Örebros (givetvis) största fotbollsturnering. Huvudansvarig för arrangemanget är Marino Rahmberg, som ju lämnade ÖSKs organisation i höstas för att ta över ansvaret tävlingen. Cupen är ett samarrangemang av en allians bestående av ÖSK Ungdom, BK Forward, Karlslunds IF och Adolfsbergs IK.

Som vanligt kommer det att spelas fotboll på de flesta fotbollsplaner i Örebro och rent logistiskt är det någon av en utmaning att följa cupen både för deltagande lag och föräldrar/supportrar. ÖSK F15/16 – för att ta ett exempel – spelar tre matcher i morgon på i tur och ordning Rosta Gärde kl 08:00, Heden kl 12:00 och Sörbyvallen kl. 16:00.

Bloggen kommer i möjligaste mål att försöka hålla koll på några av de äldre klasserna. Deltagandet från ÖSK Ungdoms sida verkar dock i år vara något mer begränsat än vad det varit under senare år.

Intressanta lag att följa är bland annat ÖSK P15 lag 1 där man väl kommer att försöka finslipa lag och form inför ÖSKs egen inbjudningsturnering Elite Hotel Cup, som spelas i slutet av juli. I den äldsta flickklassen, som är en sammanslagen 15/16-årsklass, ställer ÖSK Ungdom upp med sammanslaget lag från båda trupperna. P14 U, som har ett mycket slagkraftigt lag, deltar såvitt jag kan se inte alls. Men det finns givetvis gott om ÖSK lag i de yngre åldersklasserna. Sammanlagt är 24 ÖSK-lag med i cupen. Man skall dock inte räkna med några större resultatmässiga framgångar, eftersom ÖSK Ungdom i de här sammanhangen prioriterar bredd framför elit.

NA: Dags för klassiska Örebrocupen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.