Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2015: Rykten om mittfältare – Martin Broberg

Sommarfönstret öppnas snart och det har börjat ryktas en del om spelare som kan ansluta till resp. lämna ÖSK. Mellan den 15 juli och den 11 augusti kan spelarövergångar för proffsspelare ske i Sverige. Överenskommelser om klubbyten kan i och för sig träffas när som helst, men det intressanta i sammanhanget är ju inte när kontraktet skrivs utan när en spelare kan börja representera sitt nya lag.

Några större förändringar i truppen verkar det inte bli den är gången.
– Vi får svårt att ta in tre-fyra etablerade stjärnor på samma sätt som förra året, säger ÖSKs VD Simon Åström enligt dagens papperstidning.

Det är ekonomin som sätter gränserna och den är inte den bästa det här året. Samtidigt låter det på Åström som om det nog skulle kunna hända något under sommaren.
– För vår del kan det handla om både lån och nyförvärv. Men jag vet att Sköldmark och gänget har bra koll och att de kan hitta lösningar som vår ekonomi tillåter, säger han till tidningen.

Under de senaste dagarna har det börjat surras en del om mittfältare i samband med ÖSK. För några dagar sedan spekulerade Daniel Kristoffersson i Expressen om att ÖSK skulle vara intresserad av Djurgårdens yttermittfältare Martin Broberg. Denne, som förra året var ordinarie i Djurgården med 27 matcher, har i år inte spelat en enda allsvensk minut. Med tanke på att hans kontrat går ut efter årets säsong är det inte så konstigt att det börjar spekuleras om vad som skall hända med honom.

Expressen: ÖSK vill köpa loss Martin Broberg

Från ÖSK sida vill man givetvis inte kommentera saken närmare. Det ligger ju i sakens natur att man vid en eventuell förhandling inte visar sina kort i onödan. Magnus Sköldmark sträcker sig dock så långt att han medger att Brobergs namn har kommit upp när man diskturat sommarfönstret.
– Han är ett av många namn som figurerar. Vi har några namn i våra rullar, så det kan jag väl säga. Sedan är Martin en före detta lokal spelare och då tittar vi extra på det, säger han till NA.

NA: Tidigare i Degerfors – ÖSK intresserat

Martin Broberg

Martin Brobergs profil och fotbollshistoria stämmer väl rätt väl överens med flera av de värvningar ÖSK gjort under senare år. Man plockar upp en spelare som hamnat vid sidan av hos sin nuvarande klubb, men som man tror att skall kunna väckas till liv igen. Det verkar ju inte som om Djurgården har något intresse av Broberg längre. Har man inte det så tar de nog möjligheten att göra sig av med Broberg för att på så sätt skapa utrymme för någon annan spelare i truppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.