Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P98: Tre från ÖSK till breddelitläger

Sextiofem spelare födda 1998 har kallats till ett av SvFF:s breddelitläger på Bosön. Mellan den 5 och 10 juli kommer Viktor Franssila, Kevin Johansson och Douglas Bjäresten att delta i sammandragningen. Ytterligare tre spelare kommer att kallas vid ett senare tillfälle skriver förbundet. Det måste väl vara tre ytterligare ÖSKare i så fall tycker Bloggen, som inte kan undgå att anse, att ÖSK i den här sammandragningen blivit lite väl styvmoderligt behandlad. Marcus Karlsson, Gustaf Franck, Alex Hahne och Viktor Walldén är absolut spelare som borde ha fått chansen kan man tycka.

SvFF: P17-trupp till Bosö-läger

Bloggen har även denna gång gjort en snabbstudie på deltagarnas födelsedata och klubbtillhörighet. Som vanligt visar det sig, att man för att kunna komma med på dessa sammandragningar helst bör vara född under det första kvartalet och representera en allsvensk klubb.

Spelare födda under kvartal 1: 29 (44%)
Spelare födda under kvartal 2: 16 (25%)
Spelare födda under kvartal 3: 13 (20 %)
Spelare födda under kvartal 4: 7 (11 %)

Spelare från allsvensk klubb: 43
Spelare från superettan: 11
Spelare från lägre divisioner: 10
Spelare från utländsk klubb: 1

Av de tre uttagna ÖSKarna kan man notera, att för Douglas Bjäresten anges ÖSK Elitfotboll som klubbadress. Det bör väl innebära (om uppgiften är korrekt), att han inte har amatörstatus utan ett ”proffs”kontrakt med ÖSK.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.