Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Programenligt mot Mjällby

ÖSK U17 gjorde vad som förväntades av dem och hämtade hem tre nya poäng mot Mjällby AIF. Det tog sin rundliga tid innan Ebrima Jaiteh kunde göra ÖSKs första mål, men när sedan Adem Greku gjorde ytterligare två precis i slutet av den första halvleken var loppet kört för besökarna från Blekinge. Pålastning i buss kl. 06:15 i morse, lång resa till Örebro, chanslösa på Behrn Arena och en minst lika lång resa hem igen. Det var nog ingen trevlig dag för gästerna. Helt tomhänta behövde de dock inte resa hem efter att i alla fall ha gjort två mål i andra halvlek.

Med tanke på U19-matchen i morgon startade ÖSK med tre spelare som skall med till Södertälje på bänken. Inte för att det märktes speciellt mycket. Deras ersättare gjorde alla bra insatser och Adem Greku dessutom två viktiga mål precis när den första halvleken var på väg att ta slut. Det första på en målvaktsretur efter ett inspel från Oscar Sandberg och det andra i ett snyggt kontringsanfall tillsammans med Ebrima Jatieh, där de i princip samspelade sig fram från mål till mål.

I andra halvlek släppte ÖSK ner garden lite grand och blev straffade två gånger om efter lite slafsigt försvarsspel. Efter att ungefär en timme var spelad hade Mjällby en bättre period och lyckades även göra ett mål på en nick precis under kryssribban. Några minuter senare tvingar de Gustaf Franck i ÖSK-målet till en kvalificerad enhandsräddning. Det tog faktisk några minuter innan ÖSK kunde återta kontrollen över spelet.

Med en kvart kvar bytte Rickard Torstensson in trion Viktor Franssila, Marcus Karlsson och Kevin Johansson, vilka alla skall spela i morgon. Marcus Karlsson hade inte hunnit vara på plan mer än några sekunder innan Hampus Lundgren skapar en chans åt honom. Hampus täcker bollen i en närkamp vid mittlinjen, vänder smart så han kan skicka iväg Marcus mot motståndarmålet och denne får i princip fri lejd mot Mjällbys mål med ett fjärde ÖSK-mål som resultat. Mjällby reducerar sedan ytterligare en gång efter ett slarvigt uppspel från ÖSKs backlinje. Slutresultatet fastställer sedan Hampus Lundgren med ett hårt pressat skott från straffområdesgränsen när det bara är några sekunder kvar av matchen.

En bra insats av ÖSK med ett betyg som väl egentligen bara dras ner av lite väl många missade målchanser. Utmärkta insatser av lånen från U16 Joseph Spångberg (mittback) och Arvid Brorsson (centralt mittfält). Speciellt Brorsson, som spelade nästan en timme med U16 igår, bör vara nöjd med sin insats. Ibrahim Jaithe var ett ständigt orosmoment för Mjällbys försvar som väl aldrig riktigt fick något bra grepp på honom. Roligt också att se att spelare som Adem Greku och Hampus Lundgren, som inte fått så mycket speltid i vår, komma in och spela 90 minuter. Båda lämnade dessutom viktiga bidrag till ÖSK-segern.

Jag vill även ge ett plus till Eskil Svedberg, en ung örebrodomare som jag nu sett några gånger, bland annat i en div 1-match med ÖSK Söder Dam. Han klarar de här matcherna på ett bra sätt och eftersom det är förhållandevis tyst på bänkarna verkar det som om tränarna tycker så också.

Nu får laget en två-veckors period för vila och regenerering innan träningen börjar igen som förberedelse för höstsäsongen. Några träningsmatcher lär det bli under speluppehållet, men det verkar inte finna några fastställda datum än.

Matchfakta
34. 1-0 Ibrahim Jaithe (Viktor Walldén)
44. 2-0 Adem Greku (målvaktsretur)
45. 3-0 Adem Greku (Ibrahim Jaiteh)
60. 3-1
75. 4-1 Marcus Karsson, Hampus Lundgren
77. 4-2
90. 5-2 Hampus Lundgren

Laguppställning: Gustaf Franck (mv) – Gabriel Fernsten (62), Alex Hahne (k, 63), Joseph Spångberg, Oscar Sandberg – Viktor Walldén (75), Arvid Brorsson (75), Oliver Kåhed, Adem Greku – Hampus Lundgren, Ebrima Jaiteh (75)
Ersättare: Lukas Hjort (63), Jonathan Aronsson (62)Kevin Johansson (75), Marcus Karlsson (75) och Viktor Franssila (75)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.