Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollsonsdag på GPP IP

GPP_IP
I kväll finns det en möjlighet att se ÖSK Söders båda representationslag i aktion samtidigt. ÖSK Söder Dam möter Rynninge IK i årets första örebroderby i div 1. Herrarna tar emot Kumla BK i en div 6-match.


För ÖSK Söders Damer är det en viktig match. Det gäller ju att bevisa med handling snarare än med ord att man verkligen är Örebros näst bästa damlag. Seriespelet har gått knackigt ett tag och nu är det upp till bevis som gäller. För motståndarna från Rynninge står det på sätt och vis ännu mer på spel. Efter den senaste omgången halkade de ned under det hemska nedflyttningsstrecket och för dem gäller det ta sig över detsamma (och helst ännu högre) så fort som möjligt. Brommapojkarnas damer har nämligen börjat röra på sig och upp till näst sista säkra lag, som är Enskede, är det lite längre.

Till dagens match har Niclas Collgård kallat följande spelare: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Bianca Sjöberg, Olivia Puhls, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Amanda Nordenby, Anna Meijer, Marie Ståhlberg, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Emelie Lundqvist och Stina Koskilampi (mv).

Det här är väl med möjligen något undantag den starkaste truppen som söderdamerna kan ställa på benen. Jämfört med den underbemannade trupp som var i Älvsjö och fick stryk i helgen som var har kvartetten Siliva Erkisi, Sabina Håkansson, Marie Ståhlberg och Amanda Nordenby tillkommit medan däremot Sophie Pettersson saknas.

ÖSK Söder Dam: Derbydags mot Rynninge IK
I dagens papperstidning kan man läsa om Rynninges tankar inför derbyt och på nätet finns en artikel om hemmalaget: Frisk stjärna vill ta ÖSK mot toppen – genom derbyvinst


ÖSK Söder Herr möter på planen bredvid Kumla BK i ett mittabellsmöte i den södra herrsexan. ÖSK Söder har fått till spelet bättre efter en lite svag säsonginledning. Kumlingarna skrällde i den senaste omgången genom att besegra (dåvarande) serieledarna BK Simperon med hela 4-1.


ÖSK Söder Dam – Rynninge IK. 19:00 GPP IP A
ÖSK Söder Herr – Kumla BK. 19:15 GPP IP B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.