Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Sommarlov i serieledning

Bra snack på Edwin Lundqvist som dirigerade försvarspelet.

Bra snack på Edwin Lundqvist som dirigerade försvarspelet.


ÖSK U16 kan gå till ett kort sommarlov i serieledning. Kvällens match mot Degerfors slutade med en komfortabel 2-0 seger. Båda målen gjorda i första halvlek. Degerfors som tidigare spelat oavgjort mot både serietvåan Djurgården och trean AIK hängde med rätt bra i inledningen av matchen, men efter ÖSKs två snabba smål strax före halvtimmesmarkeringen verkade de tappa tron på att det skulle gå att vända matchen. Det första av ÖSKs mål gjordes av Isac Eklöf efter en attack längs kanten av Martin Trinh. Några minuter senare ökade ÖSK på till 2-0 efter en frisparksvariant (efter en gulkortsfällning av Adam Leijon) med Jonathan Aronsson, Henrik Westher och Arvid Brorsson inblandade. Det hela slutade med att Arvid med ryggen mot mål nickskarvade bollen över Degerfors målvakt. Bernhard Nilsson berättade efter matchen att frisparksvarianten är intränad och faktiskt finns med i den Svarta Pärmen.

Det borde ha blivit några mål även efter pausen om det inte varit för en överambitiös linjeman, som nog flaggade av några anfall för mycket. Mest gick detta ut över Adam Leijon, som hade flera bollar i mål utan att få något betalt för dessa. Andra halvlek blev alltså mållös, eftersom Degerfors i princip inte skapade någonting som på allvar kunde hota ÖSK-målet. Harald Detlofsson hade visserligen några räddningar som krävde lite akrobatik, men det handlade om avslut från långt håll och Harald hade bra koll på de situationerna.

En gedigen insats av ett välspelande lag där de flesta stod för mycket bra insatser. Plus till ytterbacken Martin Trinh, speldirigenten Henrik Westher och (faktiskt) målvakten Harald Detlofsson som ser väldigt bekväm ut med bollen vid fötterna. Det är bra för backlinjen att ha Harald till hands när man till exempel vill vända på spelet, men är pressad av motspelare.

Lagets hemsida: Seger mot Degerfors

Matchfakta (2*40):
26. 1-0 Isac Eklöf (Martin Trinh)
29. 2-0 Arvid Brorsson (Henrik Westher)

Laguppställning: Harald Detlofsson – Martin Trinh (59), Edwin Lundkvist, Murat Kuyumcu, Gustav Pauly (67) – Isac Eklöf, Arvid Brorsson (56), Jonathan Aronsson (k), Albin Zidaric (79) – Henrik Westher, Adam Leijon
Ersättare: Simon Bladh (mv), Sebastian Ternevid (56), Samuel Brunnberg (59), Vide Törner (67), Fahad Said (79) och Joseph Spångberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.