Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Nästan som i våras

Oliver Kåhed stod för mycket av dynamiken på ÖSKs mittfält.

Oliver Kåhed stod för mycket av dynamiken på ÖSKs mittfält.


Vårsäsongen har väl inte riktigt blivit vad man hoppades på efter segern i ligacupen. Men i dagens U17-match mot GAIS gjorde ÖSK inte bara vad som behövdes utan betydligt mer därtill. GAIS besegrades klart och entydigt med 7-0. Det fanns mycket att vara nöjd med efter matchen. ”Jag är nöjd både med bollinnehavet och djupledsspelet, tyckte Rickard Torstensson efter matchen. Det stämde nog bra. I den här matchen fungerade det mesta i försvarsblocket, på mittfältet och i anfallet. Fast det är klart- GAIS är väl inte den vassaste motståndaren i serien.

Efter en knapp kvart tog ÖSK ledningen genom Oliver Kåhed som volleysköt från straffområdesgränsen. Almin Masic indirekt framspelare efter lite trollkonster längs sidolinjen. En kvart senare stod det 2-0 efter det att Marcus Karlsson påpassligt nicklobbat in sitt eget motlägg med GAIS målvakt. Fram tills dess hade GAIS ändå bjudit på en del anfallsfotboll som ÖSKs backlinje tog hand om på ett bra sätt. Vid några tillfällen efter hörnor bet de sig fast i ÖSKs försvarsregioner utan att dock komma till några bra avslutslägen.

Spiken i GAIS kista satte sedan Ebrima ”Ibo” Jaithe med sina mål på vardera sidan av halvtidsvilan. Med några minuter kvar nickar han klockrent in Oliver Kåheds hörna till 3-0 och den andra halvleken hann knappt börja innan han bredsidar in fyran efter Viktor Walldén utmärkta förarbete längs högerkanten. Det är sådant som kan knäcka vilket lag som helst. Målskyttet fortsatte sedan genom Kevin Johansson som slog in en straff vid ena stolproten. Inbytte Hampus Lundgren vände smart i gröten i straffområdet och skaffade sig själv skottläge. Oliver Kåhed avslutade sedan målgörandet med en bra träff från långt håll efter det att ha drivit bollen ett tiotal meter mot en backlinje som inte ville komma upp och stöta.

Jag frågade Rickard efter matchen om det var någon spelare som han ville plussa för. Det var det inte utan Rickard konstaterade, att när laget spelar så här bra så är alla spelarna bra. För egen del skulle jag nog vilja ge Oliver Kåhed lite extra beröm. Inte bara för hans två mål och fina hörnor utan främst för ett dynamiskt spel på mittfältet. Han såg till att han nästan alltid var spelbar, han är bekväm med bollen och han kladdar inte i onödan med den när han får en passning utan skickar den snabbt vidare till en medspelare. Dessutom kan han vara så där lite lagom ”småful” i defensiven.

Att ÖSK kunde fortsätta att hålla trycket uppe i andra halvlek trots att segern kändes säker och hela fem spelare byttes in var givetvis även det positivt. Truppen var bred och stark idag, eftersom inga U19- eller U21-matcher begränsade laguttagningen och dessutom är alla i truppen friska och krya såvitt jag kunde se.

Vårsäsongen avslutas nu på onsdag med en eftermiddagsmatch på Behrn Arena mot Mjällby AIF.

Matchfakta:
14. 1-0 Oliver Kåhed (Almin Masic)
32. 2-0 Marcus Karlsson
41. 3-0 Ebrima Jaiteh (hörna Oliver Kåhed)
47. 4-0 Ebrima Jaiteh (Viktor Walldén)
65. 5-0 Kevin Johansson (straff)
77. 6-0 Hampus Lundgren (Ebrima Jaiteh
82. 7-0 Oliver Kåhed

Laguppställning: Douglas Bjäresten – Gabriel Fernsten, Alex Hahne (k), Viktor Franssila (61), Oscar Sandberg – Viktor Walldén (66), Kevin Johansson (82), Oliver Kåhed, Almin Masic (73) – Marcus Karlsson (57), Ebrima Jaiteh
Ersättare: Gustaf Franck (mv), Hampus Lundgren (57), Joseph Spångberg (61), Adem Greku (66), Lukas Hjort (73) och Arvid Brorsson (82)

Jagad! Almin Masic i full fart längs vänsterkanten.

Jagad! Almin Masic i full fart längs vänsterkanten.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.