Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Förlust i Älvsjö

ÖSK Söder Dam verkar tyvärr ha hamnat i något av en formsvacka. Ett gjort mål och bara en poäng på de senaste tre matcherna gör att laget nu har sjunkit en hel del i serietabellen – i alla fall placeringsmässigt. Vinst i gårdagens match skulle ha inneburit en delad serieledning. Men förlusten gav i stället gårdagsvinnaren Älvsjö AIK serieledningen i den jämna tabellen, medan söderdamerna halkat ner till sjunde platsen.

Av rapporterna att döma från ÖSK Söder resp. Älvsjö AIK tycks lagen ha haft var sin halvlek. Älvsjö hade den första och gjorde två mål. ÖSK Söder hade den andra, men ett alltför trubbigt anfallsspel gav ingen utdelning. I stället kunde Älvsjö öka på sin ledning med ytterligare ett mål med knappa 10 minuter kvar. Ridå, som det brukar heta.

ÖSK Söder Dam: Dålig första halvlek lägger grunden till förlust
Älvsjö AIK Dam: Vinst mot Örebro
NA: ÖSK Söder tappar mark i toppstriden

Matchfakta:
32. 1-0 Linda Lundberg
40. 2-0 Linda Lundberg
82. 3-0 Line Chiara Lizeth Jukkola

De elva som startade: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Lisa Sundell (k), Joline Jakobsson (78), Sara Sandberg (36), Anna Meijer (64), Freja Olofsson, Emma Tivemo, Emelie Lundqvist
De fyra på bänken: Stina Koskilampi (mv), Bianca Sjöberg (36), Olivia Puhls (64), Sophie Pettersson (78)

Nu har laget en dag på sig att bryta ihop innan det är dags att repa mod och ny kraft för Örebroderbyt mot Rynninge på onsdag (GPP IP kl. 19:00).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.