Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotboll andra junihelgen 2015

Vi går mot midsommar, men fortfarande lever de flesta fotbollsserier. För lagen i ÖSK-familjen så bjuder helgen på fyra matcher på representationsnivån.


ÖSK Söder Dam.

Sara Sandberg gjorde två mål förra gången Söder Dam var i Älvsjö. Dags för repris?

Sara Sandberg gjorde två mål förra gången Söder Dam var i Älvsjö. Dags för repris?


I den del av Vilda Västern som går under namnet div 1 Södra Svealand är 7 – ja till och med 8 om man räknar med Enskede – av de 12 lagen inblandade i toppstriden. Det är bara några få poäng samt en opålitlig dagsform som skiljer dem åt.

ÖSK Söder Dam reser till Älvsjö för att möta förra helgens serieledare Älvsjö AIK. Serieledare är det dock inte längre eftersom IFK Nyköping i en veckomatch passade på att slå de tidigare tvåorna från Sätra som därmed blev treor. I den här serien kan (nästan) alla slå alla andra och de flesta gör det också – om man undantar P18, BP och Forsby. En vinst mot Älvsjö skulle kunna föra upp Söders damer på andraplatsen förutsatt att inte Boo vinner med en bättre målskillnad. Men de spelar borta mot BK30 och det är ingen lätt match. Sammanfattningsvis: Näatan allt kan hända och gör det säkert också.

Hos ÖSK Söder Dam har det hackat lite i maskineriet de två sista matcherna och serieledningen är förlorad. Mot Älvsjö finns möjligheten att få en bättre kontakt med täten igen. Uttagna för att fullgöra detta uppdrag är följande spelare: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Bianca Sjöberg, Sophie Pettersson, Joline Jakobsson, Sara Sandberg, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Freja Olofsson, Emma Tivemo, Emelie Lundqvist (k) och den nyförvärvade målvakten Stina Koskilampi.

Saknas i truppen den här veckan gör Silvia Erkisi (som nog är avstängd), Marie Ståhlberg (som bara spelar hemmamatcherna) samt Sabina Håkansson. Åter i truppen är Emelie Lundqvist (som varit avstängd), Hannah Uhlan (som haft ont i en fot ?) och Emma Tivemo (som var bortrest förra veckan).

Matchen spelas kl 13:00 på Älvsjö IP.


ÖSK Ungdom P99 U.
Intresset på hemmaplan riktas i första hand mot ÖSKs P99:or i den regionala serien. På deras program står ett örebroderby på bortaplan mot Karlslunds IF. Tabellmässigt är det inte mer än några mål som skiljer lagen åt. Det här kan nog gå hur som helst. Bloggen tror att laget med mest energi kommer att vinna. ÖSKs coach Gustaf Lundholm återvänder till förra årets hemmaplan med följande trupp: Adam Fredriksson, Hassan Hussein, Carl Thuresson, William Gåse, Martin Welander, Anton Söderman, Odilon Sangwa, Adam Stahle, Beroa Rahman, Mohamud Hussen och Kristoffer Erlandsson. Från ÖSK U16 ansluter Sebastian Ternevid, Vide Törner och Fahad ”Hajen” Said. Dessutom måste de väl låna in en målvakt någonstans ifrån.

Matchen börjar kl. 14:00.


ÖSK Ungdom P00 U.
ÖSK Ungdoms yngre trupp har bortamatch mot IFK Kumla. Laget gick på en mina i den förra omgången då Karlslunds IF vann alldeles för stort. Mot kumlingarna gäller det att göra bättre ifrån sig och reparera ett förmodligen sargat självförtroende. Magnus Samuelsson har tagit ut följande trupp: Martin Andersson (mv), Jacob Nilsson (mv), Joel Nilsson, David Sandberg, Lucas Parkedal-Stenfeldt, Gustaf Strid, Iliar Sultyyarov, Johannes Hjulström, Suliman Nassri, Eliot Andersson, Joshua Jakobsson, Sebastian Ramstedt, Omran Nassri, Carl Berglund , Gabriel Nyström, John Ling och Sixten Lindqvist.

Matchen spelas på Kumla IP lördag kl 16:15


ÖSK U17.
ÖSK U17 hade inför den senaste matchen, Motala AIF borta, halkat obehagligt långt ner i serietabellen. Vinsten där förde dem upp på lite säkrare mark. Några segrar till skulle nog behövas i dagsläget för att stabilisera situationen. GAIS har inte heller gått så bra och kanske kan förmås att lämna Örebro utan några poäng.

Matchen spelas på Behrn Arena och startar kl 16:00 på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.