Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK testar Lidköpingstalang

Igår kom nyheten att både ÖSK och Degerfors är intresserade av att titta lite närmare på Lidköpings FKs yttermittfältare Axel Lindahl. Ansvariga för läckaget bakom denna nyhet är för en gångs skull inte någon transaktionssugen agent utan klubben själv, som för ovanlighetens skull både gick ut med ett pressmeddelande och skrev om det på sin hemsida. NA hakade på och hävdade att klubbarna tävlade om att knyta spelaren till sig.

Någon dragkamp mellan klubbarna är det dock inte fråga om, men väl ett intresse av att få en närmare titt på spelaren. Magnus Sköldmark bekräftade även senare till tidningen, att man faktiskt funderar på att ta hit spelaren för att kolla upp honom lite närmare i en ÖSK-miljö. Detta skulle i så fall ske under juli månad, då Lidköping spelat klart för våren/försommaren. ÖSK har tre U21-matcher inplanderade under andra halvan av juli så det skulle passa bra att ta hit Lindahl så att han kan vara med och visa upp sig i någon av dessa.

Jag är rätt tveksam om detta är något ÖSK kommer att gå vidare med. Lindahl är född 1995 och fyller eller har redan blivit 20 i år. Detta innebär bland annat, att han i princip bör vara tillräckligt bra för att direkt kunna konkurrera om en plats i A-truppen. I dagsläget spelar han i en halvbra klubb i div 2 Norra Götaland – den serie där man även hittar Rynninge och Karlslund. Om han är tillräckligt bra idag att kunna spela allsvensk fotboll hade han inte varit kvar i Lidköpings FK. Då hade redan någon av Göteborgsklubbarna eller Elfsborg plockat upp honom.

Lidköpings FK: Axel Lindahl är på nytt intressant för större klubbar!
NA: ÖSK och Degerfors i dragkamp om talang
NA: ÖSK kan ta in talang på provspel
Värmlands Folkblad: Degerfors jagar mittfältare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.