Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jacob Rinne till U21 EM

Jacob Rinne tar plats i landslagstruppen till U21 EM.

Jacob Rinne tar plats i landslagstruppen till U21 EM.


Ok, jag ligger några dagar efter med det här som inte längre kan klassas som en nyhet, men för fullständighetens skull så förtjänar givetvis Jacob Rinnes EM-truppsuttagning en plats i Bloggen.

Den 8 juni samlar förbundskaptenen Håkan Ericsson sin EM-trupp för ett träningsläger i Trelleborg. Den 11 juni spelar laget en träningslandskamp mot Danmark i Lyngby. Sverige inleder sedan turneringen med en match mot Italien i Olomouc den 18 juni. Sedan följer matcher mot England 21 juni (Olomouc) och Portugal 24 juni (Uherske Hradiste). Svåra motståndare och Sverige måste ha två av dem bakom sig i tabellen får att få en plats i en av semifinalerna.

De två bästa lagen i de två grupperna går vidare till semifinaler som spelas den 27 juni. Finalen slutligen spelas den 30 juni. I den svenska 23-mannatruppen finns det tre målvakter. Utöver Jacob är det AIKs Patrik Carlgren, som rankas som Sveriges förstemålvakt. Jacobs konkurrent om en plats på avbytarbänken är Andreas Linde, som spelar för Molde FK i Norge.

SvFF: Zeneli med i Ericsons EM-trupp
ÖSK: Rinne till sommarens EM-slutspel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.