Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK möter Hammarby

I kväll möter ÖSK Hammarby i den så kallade U21-allsvenskan. Matchen spelas en vecka då spelschemat för A-laget upptas av tre stycken andra matcher. Inte så lyckat med andra ord eftersom man av förklarliga skäl inte vill eller kan släppa de bänkspelare som eventuellt skulle kunna ha varit med. Detsamma gäller säkert även för Hammarby. Förklaringen till att matchen tidsmässigt ligger där den ligger är att det rör sig om ett senarelagt möte. Ursprungligen skulle den ha spelats i månadsskiftet mars/april, men då passade den inte in.

För ÖSKs del innebär detta att man förlitar sig på ett juniorlag där de flesta av spelarna kommer från U19-truppen.

ÖSK har kallat följande spelare: Harald Detlofsson (U16, mv), Michel Yanez Hernandez, Victor Franssila (U17), Carl Ekstrand Hamrén, Sebastian Ring (A), Felix Möller, Mikael Loön, Mirza Turan, Almin Masic (U16), Jonathan Lundberg, William Gunnarsson, Hampus Lind, Henning Nordvall, Viktor Walldén (U17), Solomon Babyesiza (-97, BK Forward), Alex Hahne (U17), Albin Ödberg och Tim Bergström.

Klassbeteckningarna indikerar ålder och inte nödvändigtvis träningsgrupp.

ÖSK skriver att man kommer att kalla ytterligare en målvakt. I så fall måste man dock låta någon av utespelarna stiga åt stiga eftersom det redan är 18 spelare i truppen.

Motståndarna från Hammarby verkar inte heller ha haft det helt lätt att sätta ihop sin trupp. På hemsidan nöjer man sig med att konstatera, att matchen kommer att spelas, men man har än så länge inte namngett några spelare.

Hammarby U19 är ett av Sveriges starkaste lag i åldersklassen. De besegrade (ett något försvagat) ÖSK med 4-2 för någon vecka sedan. Då gjorde William Gunnarsson ÖSKs två mål. Dags för en repris, Wille!

Matchen spelas på Behrn Arena med avspark kl. 18:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.