Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Förlust igen mot Hammarby

Inte heller tredje gången blev det gillt för ÖSKs U19-lag i möte med Hammarby. I Ligacupsfinalen blev förlustsiffrorna 2-1. I serien förra veckan förlorade man med 4-2 och idag vann gästande Hammarby tack vare matchens enda mål. För den här matchen stod det visserligen U21 i programmet, men klubbarna hade med tanke på det intensiva allsvenska programmet den här veckan kommit överens om att matcha sina U19-trupper.

Hammarby tog ledningen i den första halvleken och halvtidsledningen i paus kändes rättvis även om målet var lite tursamt. Ett skott utifrån tog på en ÖSK-försvarare och hamnade framför fötterna på en av Hammarbys kantspelare. Hans skott curlade sig snyggt in via stolpen – Harald Detlofsson i ÖSKs mål var chanslös.

Hammarby dominerade rätt eftertryckligt under matchens första halvtimme. ÖSK hade svårt att få grepp om sina välspelande motståndarna. Medan Hammarby spelade fotboll jagade hemmalaget mest av allt i tomme. Och när de återerövrat bollen slogs den oftast bort på en gång. Med en kvart kvar av första halvlek ställer Axel Kjäll om sitt lag med en balanserande defensiv mittfältare framför backlinjen (Mikael Loön). Tack vare detta jämnade spelet ut sig och Hammarbys spelmässiga övertag var inte alls lika påtagligt.

I andra halvlek fortsatte ÖSK med den lite mer defensiva uppställningen och den fortsatte att betala sig. ÖSK var faktiskt det något bättre laget under den andra halvleken, men inte tillräckligt bra för att övertaget skulle resultera i en kvittering. En bidragande orsak till att ÖSK fick ett bättre grepp i den andra halvleken var nog att man flyttade in Sebastian Ring från hans position som vänsterback till hans mer naturliga plats centralt på mittfältet.

Så långt som till ett utjämnande mål kom man dock aldrig även om det skapades några chanser. Fast det gjorde ju Hammarby också. Det var roligt att se en resolut 16-åring i ÖSK-målet. Harald Detlofsson imponerade med bra spel både med både händer och fötter. Resoluta ingripanden på några riktigt bra slagna hörnor bidrog till det positiva intrycket. Axel Kjäll ville även plussa för Vikotr Franssila, som gjorde et bra jobb som mittback bredvid Carl Ekstrand Hamrén. Carl gjorde givetvis även han bra ifrån sig, men det skall han ju göra på den här nivån.

Axel tyckte vidare, att Hampus Lind gjorde ett bra jobb som ytterback i den andra halvleken. En ovan position för Hampus (trodde Axel, som väl inte följt ungdomslagen så noga genom åren). Mirza Turan och Mikael Loön hade det besvärligt centralt på mittfältet under den första halvleken, men spelade liksom resten av laget upp sig under den andra. Det är ju aldrig så att man kan klaga på arbetsinsatsen när dessa två är på planen. Jonathan Lundberg, som bara spelade första halvlek, kom till några lovande skottlägen, men den här kvällen kom hans skottfot lite väl mycket under bollen och skotten gick över, ja ibland till och med mycket över.

Hammarby IF: U21: Bajenseger i ungdomligt ÖSK-möte

Matchfakta:
19. 0-1 Markus Burman

Laguppställning: Harald Detlofsson – Michel Yanez Hernandez, Carl Ekstrand Hamrén, Viktor Franssila, Sebastian Ring (k, 79) – Hampus Lind, Mikael Loön, Mirza Turan, Almin Masic (61) – Jonathan Lundberg (ht), William Gunnarsson (67)
Ersättare: Gustaf Franck (mv), Felix Möller (ht), Viktor Walldén (61), Mirza Turan (67) och Henning Nordvall (79), Tim Bergström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.