Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Storseger mot Vasalund

En spelsugen och löpvillig Christer Lipovac spetsade anfallet.

En spelsugen och löpvillig Christer Lipovac spetsade anfallet.


En rätt märklig match, där ÖSK nästan fick mål på allt medan motståndarna från Solna inte fick mål på någonting. Matchen började jämnt med ett litet spelövertag för Vasalund. Målen gjordes dock av ÖSK. I den 11:e minuten gjorde Michel Yanez Hernandez – för dagen insatt som högerback – matchens första efter det att hans avslut inne i straffområdet inte kunde hållas av Vasalunds målvakt. Två minuter senare gör Jonathan Lundberg 2-0 efter ett bra förarbete längs högerkanten av en pigg och spelsugen Christer Lipovac. Jonis möter Christers inlägg och kan slå in bollen vid första.

Efter ÖSKs två mål tar Vasalund över nästan fullständigt och det blir en kvart med försvarsspel från ÖSKs sida. Trots det spelmässiga övertaget vill det sig inte för Vasalund. I stället är det ÖSK som efter en knapp halvtid kan öka till 3-0. Återigen är det Jonathan Lundberg som avslutar. Passningsleverantör den här gången var Michel. Innan halvleken är slut hinner även Almin Masic komma med i målprotokollet. Ett inlägg från Felix Möller (ånyo från ÖSKs högerkant)går över Christer Lipovac centralt framför mål. Vasalunds försvarare som koncentrerat sig på Christer förbisåg helt att Almin Masic tagit en position vid bortre. Det gör att Almin helt ohotad kan göra sitt lag fjärde mål.

Två (sena) mål för Felix Möller. Men chippen till 8-0 var värd att vänta på.

Två (sena) mål för Felix Möller. Men chippen till 8-0 var värd att vänta på.


Vasalund försöker igen i inledningen av den andra halvleken att få någon slags anslutning. Det går inte så bra utan istället kan Christer Lipovac öka på hemmaledningen till 5-0 framspelad av Jonathan Lundberg. Lipovac gör sedan även 6-0 en kvart senare. En bra prestation där han driver bollen från strax före mittlinjen. Han klarar sig förbi två försvarare och kommer ensam mot målvakten. Bra gjort -speciellt med tanke på att han vid det här lagt började se rätt trött ut. Utbytt blev han också direkt efter målet.

Vasalund var vid det här laget givetvis ordentligt slagna, men deras tränare manade på dem för att de i alla fall skulle göra ett mål. Det lyckades de inte med även om det var nära några gånger. Men det var som sagt inte deras dag utan ÖSKs dag. Matchens två avslutande mål görs av Felix Möller, båda gångerna framspelad av inbytte Hampus Lind. Det sista målet var för övrigt en riktig läckerhet med en lyftning över målvakten som kommit lite väl långt ut.

En bra insats rakt igenom av ett lag som visade upp en hög effektivitet framför motståndarmålet och med skicklighet plus en del tur höll baklängesnollan intakt. Alla var som sagt bra, men i en trygg backlinje märktes Carl Ekstrand Hamrén mest. Björn Cervin var riktigt nöjd med hans insats efter matchen. Gustaf Franck orädd och resolut i målet och med några fina räddningar mot fria spelare som grädde på moset. På mittfältet lät den centrala duon Mirza Turan och Mikael Loön aldrig sina motståndare få en lugn stund. Den offensiva trion Felix Möller, Jonathan Lundberg och Christer Lipovac lyckades Vasalund aldrig få något grepp på – det var väl därför det blev så mycket som åtta mål.

Två mål och en målgivande passning för Jonathan Lundberg.

Två mål och en målgivande passning för Jonathan Lundberg.

Matchfakta:
11. 1-0 Michel Yanez Hernandez
14. 2-0 Jonathan Lundberg (Christer Lipovac)
29. 3-0 Jonathan Lundberg (Michel Yanez Hernandez)
39. 4-0 Almin Masic (Felix Möller)
55. 5-0 Christer Lipovac (Jonathan Lundberg)
68. 6-0 Christer Lipovac (på egen hand)
72. 7-0 Felix Möller (Hampus Lind)
79. 8-0 Felix Möller (Hampus Lind).

Laguppställning: Gustaf Franck – Michel Yanez Hernandez, Oskar Ålgars (k), Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström (55) – Felix Möller, Mikael Loön (71), Mirza Turan, Almin Masic – Christer Lipovac (69), Jonathan Lundberg (63)
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Viktor Walldén (55), William Gunnarsson (63), Hampus Lind (69) och Henning Nordvall (71)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.