Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söndagsfotboll den 31 maj

Av någon anledning har ÖSKs olika representationslag klumpat ihop sina matcher i morgon. Det är alltså inte bara A-laget som spelar då utan även nästan alla andra. Det är bara U19 som redan hunnit med att stöka undan veckoslutets fotbollsbestyr.


ÖSK Söder Dam.
Örebros näst bästa damlag fick förra helgen med hjälp av grannarna på norr – Rynninge Dam alltså – lite oväntat en serieledning att försvara. Det skall man göra i Stockholms södra förorter på Enskede IP. Sett till fjolårsresultaten är Enskede ingen önskemotståndare. Det blev bara en poäng till Söders damer efter en målrik 3-4 förlust på hemmaplan och en målsnål 1-1 tillställning på bortaplan. I år har Enskede startat svagt och ligger precis över nedflyttningsstrecket. Frånvaron av skadade spelare lär vara en av förklaringarna.

ÖSK Söder Dam rapporterar inför matchen, att man kommer att få lov att klara sig utan Sabina Håkansson som har annat för sig. Tillbaka in i truppen kommer Sara Sandberg som var sjuk vid den senaste matchen.

Söder räknar med att följande spelare åker med till Enskede: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Sophie Pettersson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Anna Meijer, Olivia Puhls, Freja Olofsson, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.
Tre tillkommande yngre spelare: Emma Östlund, Linnea Wetterberg och Sarah Axelsson

ÖSK Söder Dam: Inför match mot Enskede IK


ÖSK U17.
Om ÖSK U17 vet jag inte så mycket mer än att de har match i morgon och då kommer att möta Limhamn/Bunkeflo. ÖSKarna skulle nog behöva en eller två vinster nu för att bättra på sin tabellplacering. Förhoppningsvis fick de spelare som tränade med A-truppen igår lite extra inspiration inför söndagematchen.

Spelartrupp: Harald Detlofsson (mv), Alex Hahne, Martin Trinh, Lukas Hjort, Oskar Sandberg, Viktor Franssila, Adem Greku, Oliver Kåhed, Viktor Walldén, Kevin Johansson, Arvid Brorsson, Marcus Karlsson, Hampus Lundgren, Ebrima Jaithe.

ÖSK: Spelare från (yngre) U-truppen tränade med A-laget (video).

Avspark på Behrn Arena kl. 15:00


ÖSK U16.
ÖSKs yngsta U-lag har börjat serien bra. De ligger på andra plats tre poäng efter serieledarna från Djurgården. Men de har också en match mindre spelad. Laget gjorde en riktigt bra match mot Brommapojkarna på Behrn Arena i onsdags. Nu väntar IK Sirius i en bortamatch på söndagen. En match som ÖSKarna normalt sett skall kunna vinna.

Följande trupp är uttagen: Simon Bladh (mv), Simon Norrman (mv, U14), Gustav Pauly, Murat Kuyumcu, Edwin Lundqvist, Samuel Brunnberg, Albin Zidaric, Jonathan Aronsson, Mattias Sjöberg, Henrik Westher, Isak Eklöf, Vide Törner, Sebastian Ternevid, Jonathan Eriksson, Adam Leijon och Fahad Said.

Från onsdagsmatchen saknas målvakten Harald Detlofsson samt utespelarna Arvid Brorsson, Joseph Spångberg och Martin Trinh. Jag antar, att de är med U17 på söndagen.

Matchen spelas på Lötens IP kl. 16:00.


ÖSK Ungdom P16.
Gustav Lundholms lag åker västerut för att möta KB Karlskoga. En match de normalt skall kunna vinna. Morgondagens trupp ser dock rätt tunn ut eftersom de inte kunnat låna vare sig uppifrån eller nerifrån och dessutom ännu inte har någon namngiven målvakt.

Följande trupp är uttagen: Adam Fredriksson, Hassan Hussein, Carl Thuresson, Olle Askerblom, Martin Welander, Kristoffer Erlandsson, Mohamud Hussen, Malcolm Stolt, Anton Söderman, Adam Stahle, William Gåse och Odilon Sangwa.

Matchen spelas på KEMAB Arenas konstgräs kl. 19:00.
Matchfakta (2*40).
Startelva: Simon Bladh – Gustav Pauly, Edwin Lundkvist, Murat Kuyumcu, Samuel Brunnberg (ht))
Albin Zidaric
Jonathan Aronsson
Henrik Westher
Sebastian Ternevid (ut 31)
Isak Eklöf (ut 31)
Adam Leijon

Ers.
Simon Norrman (mv U14)
Vide Törner (in 40)
Mattias Sjöberg (in 70)
Fahad Said (in 31, ut 70)
Jonathan Eriksson (in 31)


ÖSK Ungdom P15.
ÖSK Ungdoms yngre U-lag har bortamatch mot Köping FF. Ingen trupp på deras hemsida, men truppen är tunn så jag antar att samtliga som är tillgängliga spelar och att man dessutom kommer att kunna låna upp några 14-åringar.

Matchen skall spelas på Kristinelunds Sportfält och man börjar kl. 13:00

Resultat: ÖSK-vinst med 4-2.
Startelva: Martin Andersson (mv), David Sandberg, Lucas Parkedal Stenfelt, Marcus Kanto, Fredrik Karlsson (K), Mohammad Suliman Nassri, Gabriel Nyström, Johannes Hjulström, Mohammad Omran Nassri, Gustaf Strid och Joel Nilsson
Ersättare: Jacob Nilsson (mv), Carl Berglund, Sebastian Ramstedt, Sixten Lindqvist, Joshua Jakobsson och John Ling


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.