Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Bra spel gav seger mot BP

Jonathan Aronsson gav ÖSK ledningen på straff.

Jonathan Aronsson gav ÖSK ledningen på straff.

Onsdagskvällens match på Behrn Arena såg ÖSK U16 stå som segrare mot BP med siffrorna 2-0. Matchen var dock betydligt jämnare än vad siffrorna antyder. Efter en relativt chansfattig första halvlek där BP startade bäst, men ÖSK successivt åt sig in i matchen, stod det fortfarande 0-0.

Den andra halvleken bjöd på öppnare spel och fler chanser åt båda hållen. BP hade två träffar i virket och tvingade dessutom ÖSKs duktiga målvakt Harald Detlofsson till en svettig fotparad precis i inledningen av halvleken. ÖSK skapade även de en hel del målchanser, främst i samband med några hörnor, där BP hade svårt att freda sig. Ett oavgjort resultat kändes rättvist även om 2-2 kanske bättre hade speglat chansfördelningen än de 0-0 som det stod ända in mot slutminuterna.

Mot slutet av halvleken blev ÖSK allt svårare att hantera för BP-försvaret. Med lite drygt fem minuter kvar biter sig ÖSKarna kvar i anfallsposition. Först tilldelas de en frispark precis utanför straffområdesgränsen. BP motar ut bollen till hörna och i efterspelet efter denna blir Albin Zidaric fälld ute vid straffområdesgränsen (men sett med ÖSK-ögon på den rätta sidan). Lite väl bra betalt kanske – även om straffen var befogad var Albin långt ifrån motståndarmålet. Det var en sådan där situation där straffet egentligen inte står i någon proportion till förseelsen. Men hos ÖSK tyckte man efter matchen, att eftersom de berövats en solklar straff i den första halvleken så blev udda trots allt jämnt till slut.

Straffen togs av Jonathan Aronsson som väntade ut målvakten för att sedan slå den åt det håll målvakten inte var på väg. Under slutminuterna försökte sedan BP att pressa in en kvittering, vilket öppnade upp för ÖSKs offensiva spelare. Men någon minut kvar lobbade Adam Leijon BPs målvakt men träffade ribban. Via Albin Zidaric kom bollen till inbytte Isac Eklöf, som kunde slå in sin egen retur efter det att BPs målvakt räddat det första skottet. Och så var matchen slut – inte bara för BP, utan även tidsmässigt.

Jag tyckte att ÖSKarna gjorde en riktigt bra match. BP är ett bra lag och de satte tidvis ÖSKarna under hård press. Hemmalaget lyckades dock i allmänhet spela sig ur pressen, vilket öppnade för ett eget konstruktivt anfallsspel. När laget spelar bra är givetvis alla spelare bra. Jag vill dock ge ett plus till det defensiva blocket bestående av målvakten Harald Detlofsson, backlinjen samt Edwin Lundkvist, som tog ett stort defensivt ansvar som dammsugare framför backlinjen. Offensivt ställde Adam Leijon många svåra frågor till BPs försvarare. Även om han själv inte kom med i målprotokollet var han på ett eller annat sätt inblandad i nästan allting som ÖSKarna skapade offensivt. På den offensiva sidan märktes även ytterbacken Martin Trinh, som inte bara stängde sin kant, utan även stötte upp längs kanten och in mot mål så fort tillfälle bjöds.

Lagets hemsida: Seger mot BP

Matchfakta (2*40).
74. 1-0 Jonathan Aronsson (straff)
80. 2-0 Isac Eklöf

Laguppställning: Harald Detlofsson – Martin Trinh, Joseph Spångberg, Murat Kuyumcu, Gustav Pauly – Arvid Brorsson, Edwin Lundkvist, Jonathan Aronsson (k), Albin Zidaric – Adam Leijon, Jonathan Eriksson (79)
Ersättare: Martin Andersson (mv), Isac Eklöf (79), Mattias Sjöberg, Sebastian Ternevid, Samuel Brunnberg och Vide Törner

Edwin Lundqvist - effektiv dammsugare framför backlinjen.

Edwin Lundqvist – effektiv dammsugare framför backlinjen. Framför sig har han Isac Eklöf som gjorde ÖSKs andra mål i den absoluta slutminuten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.