Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Oavgjort i Gävle

Michael Seaton gjorde ÖSKs mål och borde nog ha gjort något till.

Michael Seaton gjorde ÖSKs mål och borde nog ha gjort något till.

Om det var ÖSK som fick en halv revansch för hemmamatchsförlusten i U21-allsvenskan eller om det var Gefle som fick en halv revansch för gårdagens förlust i den riktiga allsvenskan vill jag låta vara osagt. 1-1 slutade matchen i alla fall – ett resultat som väl inget av lagen kan vara helt nöjda med.

ÖSK tog ledningen efter ett mål av Michael Seaton i den 26:e matchminuten. Gefle kvitterade i den 79:e efter en hörna där ÖSK inte fick ordning på markeringarna.

Gefle skriver en del om matchen och det finns även ett videoinslag med några av matchens målchanser.

Matchfakta:
26. 0-1 (Michael Seaton
79. 1-1

Startelva: Kalle Westdahl (ht), Viktor Franssila (80),  Carl Ekstrand Hamrén, Christoffer Wiktorsson, Logi Valgardsson – William Gunnarsson, Mirza Turan, Sebastian Ring, Michel Yanez Hernandez (88) – Michael Seaton, Jonathan Lundberg
Ersättare: Gustaf Franck (mv, ht), Kevin Johansson (ht), Ebrima Jaiteh (80), Oliver Kåhed (88) och Johan Sjögren,

Gefle IF: U21: Oavgjort mot Örebro SK (text och video)
NA: Seaton målskytt igen: ”Kryssribba in”
ÖSK: Oavgjort mot Gefle

2 kommentarer – kommentera

Hannes

Finns det någon information om hur avtalet mellan ÖSK och DC ser ut för lånet på Seaton?

Det känns som att han har hög potential, men att han behöver en längre tid för att utvecklas. Att ta in en sådan här kille på ett rent kortsiktigt lån är därför i mina ögon i princip poänglöst, men om det finns en köp-klausul så blir det helt plötsligt rätt intressant att följa hans utveckling.

Ficedula hypoleuca

Nej, ÖSK har inte kommenterat avtalsvillkoren närmare.

Jag tror att man skall se inlåningen av Seaton som ett sista försök att täppa till luckan efter Kamara efter det att man misslyckats med andra alternativ. Sköldmark var ju i England en vecka tidigare, men kammade noll där.

Jag tror inte att det finns någon utköpsklausul om det inte är så att hans nuvarande klubb vill bli av med honom. Seaton tillhör D.C. United (världsranking 670), som är en klubb med högre status än vad ÖSK (världsranking 921) har i fotbollsvärlden. Seaton är nog knappast intresserad av ett klubbyte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.