Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust i U-matcher

ÖSK U 19 och U17 spelade igår bortamatcher mot Hammarby IF resp. IFK Norrköping. Svåra matcher där ÖSKarna fick finna sig i att dra det kortaste strået.

U19.
På ÖSKs hemsida finns några korta rader om förlustmatchen mot Hammarby. Björn Cervin konstaterar att laget gör en ok insats utifrån sina förutsättningar (vilka de nu var). Överbetyg ger Björn till Almin Masic, Mirza Turan och tvåmålsskytten William Gunnarsson.

Trots att de två A-lagsaktuella spelarna Christer Lipovac och Jonathan Lundberg fanns med i ÖSKs matchtrupp var det alltså William Gunnarsson som stod för ÖSKs två mål. Roligt för den vindsnabba kantspringaren som förhoppningsvis nu fått igång målfabrikationen.

Tillägg: Jag har i efterhand fått höra att Jonathan Lundberg inte var med. Han fick stanna kvar i Örebro för A-truppens räkning efter det att Ayanda Nkili blivit sjuk.

Matchfakta (från Hammarby IF):
33. 0-1 William Gunnarsson
42. 1-1 Marcus Burman
52. 2-1 Marcus Burman
54. 2-2 William Gunnarsson
72. 3-2 Marcus Burman
88. 4-2 Marcus Burman

Följande spelare startade matchen: Ersättare: Martin Andersson (mv), Isac Eklöf, Lukas Hjort, Vide Törner, Hampus Lind och Viktor Franssila

På motståndarna Hammarbys hemsida finns det en fyllig matchrapport och skribenten Mattias Jansson skall ha en eloge för att han inte bara håller reda på sina egna spelare utan även namnger ÖSKs. Av Janssons rapport framgår att utöver de spelare som Björn Cervin framhöll så spelade även ÖSKs målvakt Gustaf Franck en framträdande roll.

Hammarby IF: Burman ledde ungt Bajen till 4-2


U17.
Om ÖSKs match i Norrköping finns det inte lika mycket skrivet. Ingenting (än) hos ÖSK och en kort notis hos Norrköping där man konstaterar att man vann rättvist. Matchdomaren har i alla fall lagt in sin matchrapport så att vi kan se hur målen föll och vem som gjorde dem.

Matchfakta:
19. 1-0 Adin Bukva
29. 1-1 Arvid Brorsson
43. 1-2 Viktor Walldén
74. 2-2 Anton Hallstensson
86. 3-2 Felix Bengtsson

ÖSKs matchtrupp: Alex Hahne (k), Oscar Sandberg, Ebrima Jaiteh, Gabriel Fernsten, Edwin Lundkvist, Jonathan Aronsson, Albin Zidaric, Arvid Brorsson, Viktor Walldén, Oliver Kåhed och Harald Detlofsson (mv).
Ersättare: Jacob Nilsson (mv), Marcus Karlsson, Mattias Sjöberg, Gustav Pauly och Adam Leijon

IFK Norrköping: U17 segrade igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.