Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Knapp vinst gav serieledning

Ida och Sabina såg till att det blev tre poäng till ÖSK Söder.

Ida och Sabina såg till att det blev tre poäng till ÖSK Söder.

Tre mål på lördagseftermiddagen gav ÖSK Söder en lite oväntat serieledning efter en knapp och något tursam seger mot Boo FF. Ett av målen gjordes av ÖSK Söders Sabina Håkansson, som fick bollen framför fötterna vid en klungbildning efter en hörna. Sabina tvekade inte och fick en bra träff som gav laget ledningen efter en spelad kvart. De andra två målen gjordes av Wilma Tunsved några kilometer längre norrut, då Rynninge IK överraskande besegrade de numera fd. serieledarna från Älvsjö AIK.

Sabinas mål kom helt logiskt i en första halvlek där ÖSK Söder var det starkare laget. Söder hade bud på en utökad ledning vid flera tillfällen – närmast var väl Silvia Erkisi som dock fick se sitt långskott ta i ribbans överkant. Boo skapade inte så mycket även om det var nära några gånger att deras Emma Westin kom till avslut. Söders försvar var dock alerta och fick stopp på henne innan det blev riktigt farligt. (Jag ser så här i efterhand att Westin faktiskt är seriens bästa målskytt. Trots att hon idag fick gå mållös av planen leder hon skytteligan med 6 mål efter 6 matcher). När lagen skiljdes åt för halvtidsvilan kändes Söders ledning helt logisk om än något mål för litet.

I andra halvlek blev det sedan snarast tvärtom. Efter en rätt jämn första kvart tog Boo (med medvindshjälp) över spelet helt. De pressade på rätt bra, skapade flera farliga hörnsituationer och hade flera bollar i burgavlarna. Allra närmast var de efter ca. 70 minuters spel då de tilldöms en straff efter det att Lisa Lindahl fällt en av deras spelare. Straffen hamnar dock via en styrning av Ida Lindell i insidan av stolpen och bollen kan sedan jagas bort av uppmärksamma ÖSK-försvarare. Ida får definitivt dela trepoängsäran med målskytten Sabina Håkansson och det inte bara för straffräddningen. Hon brukar oftast utmärka sig som en orädd och uppoffrande närkampsmålvakt. I den här matchen blev det inga sådana lägen, då motståndarna kom ensamma mot mål, utan de farligaste chanserna skapades vid deras fasta situationer. Ida kom ut bra på de höga inspelen och motade bort bollarna från det farligaste grannskapet.

ÖSKs bästa chans i den andra halvleken hade Emma Tivemo någon minut före straffsituationen. Efter en miss i Boos backlinje (som stod rätt högt) kom Emma fri mot Boos målvakt, som hamnat på en riktigt rejäl mellanhand långt utanför sitt straffområde. Emma rundade målvakten, men fick sedan lite väl dålig vinkel så hennes skott tog i utsidan av stolpen.

Sett till spelfördelningen hade nog ett oavgjort resultat varit mer rättvist i den här matchen med tanke på Boos starka forcering under den sista halvtimmen. Men ett gediget spel av Ida i målet samt mittbackarna Emelie Lundqvist och Lisa Sundell satte med en viss möda stopp för motståndarattackerna och då räckte det mål som Sabina Håkansson gjorde efter en kvart.

ÖSK Söder Dam: Inga poäng för Boo i Örebro

Matchfakta:
16. 1-0 (Sabina Håkansson)

Laguppställning (4-1-4-1 såg det ut som, i alla fall i första halvlek): Ida Lindell – Hannah Uhlan (61), Emelie Lundqvist, Lisa Sundell, Elin Börjesson – Silvia Erkisi (k) – Freja Olofsson, Sabina Håkansson, Joline Jakobsson (67), Anna Meijer (80) – Emma Tivemo

Ersättare: Lisa Lindahl (61), Marie Ståhlberg (67), Olivia Puhls (80), Klara Thorsén, Sophie Pettersson, Bianca Sjöberg och Amanda Nordenby

Blixtinkallad, ung och duktig domare var Eskil Svedberg från Örebro.

Det såg lugnt ut på bänken i första halvlek.

Det såg lugnt ut på bänken i första halvlek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.