Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollsgodis på pingstafton

Det är visst pingstafton idag, vilket dock inte förhindrar att fotbollssäsongen rullar vidare med nya poängfördelningar.


ÖSK U19 och U17 spelar båda på bortaplan – de äldre möter Hammarby och de yngre IFK Norrköping. I båda fallen är det hög kvalitet på motståndet. Hammarby ligger första i U19-serien och IFK Norrköping på andra plats i U17-tabellen. Båda motståndarlagen har alltså slutspelsplatser att bevaka, vilket (än så länge) inte gäller för ÖSKs två lag, vilka ännu inte riktigt fått till det i seriespelet efter den cup-artade säsongsinledningen.

Christer Lipovac är tillbaka efter sina ljumskproblem.

Christer Lipovac är tillbaka efter sina ljumskproblem.

På ÖSKs hemsida kan man läsa, att U19 reser till Stockholm med en rehabiliterad Christer Lipovac i truppen.
Matchtrupp: Gustaf Franck (mv), Johan Sjögren, Carl Ekstrand Hamrén, Oskar Ålgars, Andreas Klingström, Felix Möller, Mikael Loön, Mirza Turan, Almin Masic, Christer Lipovac, William Gunnarsson, Hampus Lindh, Jonathan Lundberg, Albin Ödberg, Lukas Hjort och Martin Andersson (mv, P00 U)

I ÖSKs trupp till matchen i Norrköping finns det ovanligt många spelare från U16-truppen. Dessa har spelledigt den här helgen och finns alltså tillgängliga för att täcka upp luckor i U17-truppen.
Matchtrupp: Harald Detlofson (mv), Jakob Nilsson (mv, P00 U), Oskar Sandberg, Alex Hahne, Edwin Lundqvist (U16), Gabriel Fernsten, Viktor Walldén, Arvid Brorsson (U16), Jonathan Aronsson (U16), Albin Zidaric (U16), Ebrima Jaiteh, Gustav Pauly (U16), Mattias Sjöberg (U16), Adam Leijon (U16) och Marcus Karlsson

Båda lagen har alltså fått lov att ta in reservmålvakter från U15-truppen. Detta på grund av att Kalle Westdahl nu sitter på A-lagsbänken och Douglas Bjäresten samt Jack Meehan tydligen inte hämtat sig efter de smällar de fick för någon vecka sedan.

Båda matcherna börjar kl. 13:00 på Nya Parken resp. Hammaby IP.


Söder . Boo
De tre topplagen från damernas div 1 Södra Svealand spelar alla i Örebro idag. ÖSK Söder och Boo FF – serien tvåa och trea – gör upp om poängen på GPP IP, medan Rynninge IK tar emot serieledarna från Älvsjö AIK på Pettersberg. För andra hemmahelgen i rad spelas både Söders och Rynninges matcher samtidigt. Man kan ju undra vad seriemakarna tänkt på när de gjorde det spelschemat.

Efter en lite trög start verkar ÖSK Söders damer ha fått fart på målfabrikationen. Fyra gjorda mål i de två senaste seriematcherna och fyra även i cupmatchen mot IFK Skoghall i veckan är siffror som imponerar. Vi får se om målfabrikationen kan hållas uppe även mot Boo som tillsammans med serieledarna från Älvsjö bara snittar på ett insläppt mål per match.

Till matchen har coach Collgård tagit ut följande spelartrupp: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Sophie Pettersson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Bianca Sjöberg, Sabina Håkansson, Anna Meijer, Olivia Puhls, Amanda Nordenby, Marie Ståhlberg, Freja Olofsson, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

ÖSK Söder Dam: Hemmamatch mot Boo FF

Matchen spelas på Grönpepparparkens förhoppningsvis upptorkade A-plan med avspark kl. 14:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.