Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam går in i Svenska Cupen

Sv Cupen Söder Dam3
ÖSK Söder Dam går i morgon (onsdag) in i Svenska Cupen. På en sällsynt illa vald dag eftersom ÖSK mer eller mindre samtidigt spelar hemmaödesmatch mot Åtvidaberg. Men det är väl sådant man inte vet då årets spelprogram pusslas ihop. ÖSK-matchen är ju dessutom flyttad.

Cupmotståndarna från Skoghall håller till i div 1 Norra Götaland, där man finner dem på tredjeplats eller som delad etta beroende på hur man ser på saken. Där är det nämligen tre lag som samtliga spelat ihop 12 poäng (4 vinster och 1 förlust) och det är bara gjorda resp. insläppta mål som avgör den inbördes placeringen dem emellan. Skoghall har målskillnaden 10-3 efter 5 matcher, vilket om inte annat vittnar om ett starkt försvar.

ÖSK har till matchen kallat följande trupp: Ida Lindell, Elin Börjesson, Lisa Lindahl, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Sophie Pettersson, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Bianca Sjöberg, Sabina Håkansson, Anna Meijer, Olivia Puhls, Marie Ståhlberg, Freja Olofsson, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

ÖSK kommer till match med vad som ser ut som starkast tänkbara matchtrupp. För första gången ingår årets alla nyförvärv, vilket bland annat innebär att Lillåförvärven Lisa Lindahl och Sophie Pettersson båda gör debut i A-truppen.

Bloggen tror, att det kommer att bli en jämn och oviss match, där hemmaplansfördelen kan bli det som fäller avgörandet. (Det är ju inte säkert att Skoghall tränar och spelar på ett så ojämnt underlag som det GPP för närvarande erbjuder).

ÖSK Söder Dam: Match mot IFK Skoghall i Svenska cupen
IFK Skoghall Dam: Svenska Cupen

I den första omgången av damernas Svenska Cup deltar 76 lag. De 38 vinnarna från den första omgången jämte de 26 lagen från Damallsvenskan och Elitettan deltar sedan i omgång 2, som skall vara avklarad till den 19 augusti. Om Söder vinner kommer de alltså med lite tur eller otur (beroende på hur man ser det) att kunna få möta ett damallsvenskt lag.

Trots att det är bortamatch har IFK Skoghall snickrat ihop en egen matchbild.

Trots att det är bortamatch har IFK Skoghall snickrat ihop en egen matchbild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.