Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Mot toppen

Målgörare mot BK30 (Foto: ÖSK Söder Dam).

Målgörare mot BK30 (Foto: ÖSK Söder Dam).


ÖSK Söders Damlag tog en viktig seger på eftermiddagen, då Västerås BK 30 besegrades på Ringvallens konstgräs i Västerås. Viktig, därför att båda lagen var med och slogs i toppen förra året och tippas göra så igen. Hemmalaget kom till matchen med tre raka segrar i bagaget och med gott självförtroende. För ÖSK Söder har spelet hackat en del under säsongsinledningen men i den senaste matchen med en 4-1 seger över P18 såg det mesta bra ut. (Fast frågan man ställer sig är hur pass bra värdemätare P18 egentligen är).

I dagens match tog BK 30 ledningen efter en halvtimmes spel. Söder kunde dock utjämna några minuter senare efter vad som beskrivs som ett monsterskott av Sara Sandberg. Från 35 meter placerade hon bollen i det bortre krysset. Sara satte faktiskt ett långskott även mot P18, så det kanske är en ny färdighet hon tillägnat sig. I andra halvlek ökade Söder på sin ledning tre gånger om – Freja Olofsson, Sabina Håkansson och (med en viss tvekan) Silvia Erkisi var målgörarna.

Matchen verkar ha varit något jämnare än vad slutresultatet 1-4 utvisar.

BK 30:s lagkapten och målskytt Nicole Modin tyckte till och med att de borde ha vunnit matchen.

Tack vare segern har ÖSK Söder nu tagit hand om andraplatsen. En placering de delar med Boo FF – nästa veckas motståndare.

ÖSK Söder Dam: En riktigt skön seger borta mot BK30
NA: Drömmål visade vägen för ÖSK Söder
VLT: BK30 kollapsade i andra halvlek

Matchfakta:
31. 1-0 Nicole Modin
37. 1-1 Sara Sandberg
57. 1-2 Freja Olofsson
72. 1-3 Sabina Håkansson
76. 1-4 Självmål

Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson (70), Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén (ht), Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg (82), Freja Olofsson, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist
Ersättare: Sabina Håkansson (ht), Anna Meijer (70), Olivia Puhls (82), Maya Pettersson, Lova Händel, Amanda Nordenby och Filippa Jägerhill

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.