Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: En (trevlig) dag på jobbet

Michel Yanez Hernandez svarade för två mål av vilka det andra var en riktig pärla.

Michel Yanez Hernandez svarade för två mål av vilka det andra var en riktig pärla.

En dag på jobbet, tyckte Rickard Torstensson efter det att ÖSK besegrat gästerna från Syrianska FC med 5-2 efter en halvtidsledning med 3-1. Och så var det väl också. Syrianerna, som inte har haft någon bra inledning på serien, började visserligen matchen med ett rungande ribbskott efter 10 minuter, men skapade sedan inte så värst mycket mer. Visserligen blev det så småningom två mål för deras del, men i alla fall ett av dem får nog ÖSKs målvakt Gustaf Franck ta på sig. Gustaf tappade ett inte alltför besvärligt skott framför fötterna på en av motståndarna.

Hemmalaget hade i och för sig en tremålsledning vid båda de syrianska målen så det kändes inte som om det var någon fara på taket, även om man inte skall underskatta den energikick som ett mål så gott som alltid för med sig.

Dubbla målgörare för kvällen var Felix Möller (inte så oväntat) och Michel Yanez Hernandez (rätt så oväntat). Michel har haft en lite oväntad karriär under det senaste året. Från att ha varit mittback i ”unga år” hamnade han förra året ibland på kanten som ytterback och i år tar han ofta steget upp som kantbräddare. En roll som han växer in i allt mer och mer. Speciellt hans andra mål var något av en fotbollsklassiker. Han skar in från vänsterkanten och skruvade in bollen vid bortre från en position ungefär vid ett av straffområdeshörnen.

ÖSKs femte mål (det tredje i matchen) nickades in av Carl Ekstrand Hamrén på en hörna slagen av Mikael Loön. Det var också det femte målet för Carl den här seriesäsongen och med den utdelningen ligger han faktiskt bara ett mål efter i seriens skytteliga.

Det tog visserligen nästan en halvtimme för ÖSK att göra det första målet, men spelövertaget var så pass påtagligt, att frågan inte var om utan när ÖSK skulle göra sitt första mål. Det kom i den 28:e minuten med Michels första. Sedan trillade det in ytterligare två (Felix och Carl) innan Syrianska på halvtidsövertid slog in en frispark från halva halva. Bollen fick en lite märklig bana som uppenbarligen överraskade Gustaf i ÖSK-målet. Men om någon skall klandras för det målet är det nog i första hand Mirza Turan, som bestraffades både med ett gult kort och en frispark efter att ha tagit i lite väl hårt i en närkamp – ja, det såg väl mest av allt ut som en hämndaktion efter det att han själv blivit hårt åtgången.

Varningen innebär för övrigt, att Mirza nu nått tre varningar och alltså missar nästa match. På sätt och vis var det ändå bra att avstängningen kommer nu, eftersom laget har ett helt knippe med spelare på två varningar. Helst skall den ansamlingen betas av på ett varsamt sätt.

I andra halvlek gjorde Michel sitt andra mål rätt tidigt i halvleken och matchens sista gjordes av Felix Möller med två minuter kvar. Spelet i andra halvlek blev  som så ofta är fallet rätt ostrukturerat. Det var många som ville göra mål, motståndarna var oorgansierade, men anföll frejdigt så fort de fick en möjlighet. ÖSK luftade hela sin välbesatta bänk av utespelare, mest av allt kanske för att ”skydda” några av de spelare som står på två varningar.

Trots segern var Rickard inte helt nöjd med hur matchen genomfördes. Han tyckte att det sett lite trögt ut och att det var för mycket kladd med bollen. Plusbetygen går till Michel Yanez Hernandez, Andreas Klingström som hade en trevlig dag längs vänsterkanten efter det att Edwin Ahlnäs tvingats av i första halvlek med ett befarat nyckelbensbrott, samt den alltid stabila lagkaptenen Oskar Ålgars i mittförsvaret. Själv tyckte jag att det var trevligt att se att Johan Sjögren nu är tillbaka på allvar efter några år fyllda av knäskador och rehabövningar. (För övrigt ryktas det att David Holm nu tränar för fullt med truppen).

Matchfakta:
28. 1-0 Michel Yanez Hernandez
33. 2-0 Felix Möller (Almin Masic)
37. 3-0 Carl Ekstrand Hamrén (hörna, Mikael Loön)
45. 3-1 Dimitris Kassianidis, frisparksmål (direkt i mål)
51. 4-1 Michel Yanez Hernandez
63. 4-2 Numan Gorgis
88. 5-2 Felix Möller (egen retur efter passning från Mirza Turan)

Laguppställning: Gustaf Franck – Johan Sjögren, Oskar Ålgars (k), Carl Ekstrand Hamrén (63), Edwin Ahlnäs (29) – William Gunnarsson (78), Mikael Loön (70), Mirza Turan, Michel Yanez Hernandez (62) – Felix Möller, Almin Masic
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Andreas Klingström (29), Henning Nordvall (62), Viktor Walldén (63), Kevin Johansson (70), Ebrima Jaiteh (78)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.