Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam förstärker!

Sabina Håkansson - årets MVP

Sabina Håkansson – åter hos Söder.

ÖSK Söders damer fortsätter att förstärka sitt lag. Den här gången handlar det dock inte om ett nyförvärv i ordets traditionella betydelse utom om en återkomst. På sin hemsida nämner söderdamerna i samband med att truppen för lördagsmatchen mot Västerås BK 30 presenteras, att Sabina Håkansson är en av de uttagna spelarna. Sabina, vald till lagets mest värdefulla spelare förra året, har tagit en time-out under våren på grund av problem med en svårläkt fotskada och ett krävande studieprogram på Universitetet. Nu är tydligen dessa hinder övervunna och hon kan åter ägna en del tid åt fotbollen.

I och med Sabinas återkomst förstärks Söders offensiva kapacitet en hel del. Även om hon under fjolåret hamnade något i skuggan bakom Sara Sandberg och Hanna Åbom bidrog hon i alla fall med 13 mål under säsongen. Men det är inte bara förmågan att hitta mål som hon bidrar med utan och kanske till och med främst en arbets- och löpkapacitet som slår det mesta (och de flesta).

Truppen till den svåra bortamatchen mot BK30 ser ut på följande sätt: Ida Lindell (mv), Elin Börjesson, Maya Pettersson, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Lova Händel, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Sabina Håkansson, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Anna Meijer, Filippa Jägerhill, Freja Olofsson, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

I fjolårsmötena mellan de båda lagen vann BK 30 hemma med 2-1 varpå Söder tog en gruvlig revansch i vad som då var något av en liten seriefinal. Den matchen slutade med ÖSK-seger 4-0 och det var just Sabina som gjorde de två avslutande målen.

ÖSK Söder Dam: Match borta mot BK30 med ”återvändare” i truppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.