Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Grästräning 150513

Det var bra drag i dagens träning.

Det var bra drag i dagens träning.


Bloggen skickade sin spejare till Trängens B-plan idag på förmiddagen. Uppdraget var helt enkelt att kolla läget i truppen.

Uppslutningen vid dagens träning begränsades nog till en del av att U19 spelar match mot Syrianska FC i kväll. Inte tillräckligt med folk således för att kunna spela 11 mot 11. Men det var nog inte meningen ändå att man skulle göra det.

På frånvarolisten noterades förutom juniorerna även och som väntat Alhassan Kamara och Christer Lipovac. Christer bytte jag några ord med i samband med U21-matchen mot AIK i måndags. Han berättade då, att han nu är symptomfri och att han måste komma ikapp med träningen. Tillräckligt bra för att kunna träna med den övriga truppen är han dock inte än (vad det verkar).

Utöver dessa två saknades även Jacob Rinne, som ju slog upp någonting i matchen mot BK Häcken. Hans plats på bänken kommer av allt att döma att tas av 18-årige Kalle Westdahl, som tränade med A-truppen.

Dessutom saknades Robert Åhman Persson, vilket inte är helt ovanligt denna vår. Jag frågade den förbipasserande Robert Axelsson vad detta berodde på. Det visar sig att man för RÅPs del till och i från väljer att låta honom köra bassängövningar på egen hand i stället för att träna med truppen. Uppenbarligen har han någon slags lindrig känning i sitt opererade knä och man vill inte köra för hårt med honom av den anledningen. En ren försiktighetsåtgärd, enligt Axelsson.

Eftersom ÖSK inte körde något spel på stor plan så gick det inte heller att dra några slutsatser om hur tränarna tänker ställa upp laget mot IFK Göteborg. Kvartetten Christoffer Wiktorsson, Sebastian Ring, Michael Seaton och Samuel Mensah ”fick inte vara med” och spela 3 mot 3 så får man väl anta, att det är de som står längst ifrån startelvan i dagsläget.

För övrigt noterades, att både NA och SVT Örebro var på plats med filmkameror så det kommer väl något inslag från dem senare idag.

Alexander Axén har en hel del att fundera över och det såg ut som om han gjorde det också.

Alexander Axén har en hel del att fundera över och det såg ut som om han gjorde det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.