Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tung helg för U-lagen

Inga framgångar för ÖSK U17 och U19 från helgens matcher – snarare tvärtom.


U19: Nollade av BP.
ÖSK U19 var i Stockholm på lördagen och mötte där Brommapojkarna. Efter ett 1-0 underläge i halvtid rasade det i den andra halvleken och matchen slutade med 4-0 till hemmalaget. Ett lite märkligt resultat med tanke på att ÖSK inför den andra halvleken bytte in kvartetten Lundberg, Turan, Yanez Hernandez och Ekstrand Hamrén. Fyra spelare som väl får sägas tillhöra de bästa i truppen och som ofta förekommer i U21-sammanhang.

– BP pressade tillbaka oss och vi tappar boll alldeles för enkelt, konstaterade tränaren Björn Cervin efter matchen. Det var först i andra halvlek som vi får till något slags spel och borde kunnat göra något mål, men idag räckte vi inte till.

BP: Storseger för U19

Matchfakta:
08. 1-0 Viktor Gyökeres
54. 2-0 Viktor Gyökeres
76. 3-0 Joel Asoro
82. 4-0 Kevin Berg Straffmål

Laguppställning: Kalle Westdahl – Edwin Ahlnäs (ut ht, in 76), Johan Sjögren (76), Oskar Ålgars (k), Andreas Klingström – Tim Bergström (ut ht, in 82), Henning Nordvall (ht), Mikael Loön (82), Albin Ödberg (ht) – Almin Masic (70), Felix Möller
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), William Gunnarsson (70), Carl Ekstrand Hamrén (ht), Michel Yanez Hernandez (ht), Mirza Turan (ht), Jonathan Lundberg (ht)


U17: Storstryk mot Malmö FF.
Hemmalaget började rätt så bra och kunde tidigt ta ledningen. Ebrima Jaite slog in en straff efter det att Kevin Johansson fällts i straffområdet. ÖSK kunde sedan hålla emot rätt bra mot gästerna som dock successivt tog över allt mer av initiativet i matchen. Efter en halvtimmes spel blev det allt tyngre att försvara målet och det var främst målvakten Douglas Bjäresten som såg till att ledningen kunde hållas intakt.

Efter 35 minuter ändrades sedan resultatet totalt till MFFs fördel. Det började med att Bjärsten fick ett malmöknä i huvudet. Han blev liggande några minuter men kom så småningom på benen och verkade vara ok. Det var han förmodligen inte eftersom han alldeles efter det att spelet återupptagits fick se en frispark från kanten studsa in vid bortre. Direkt efter kvitteringen bytte han ut sig själv och Simon Bladh fick oförberedd ta över målvaktsysslan.

Simon fick en mardrömsstart med ytterligare tre snabba malmömål. Knappast hans fel eftersom ÖSKarna verkade ha drabbats av en kollektiv handlingsförlamning efter skadan på Bjäresten. MFFs andra mål kontrades in efter det att ÖSK haft en frispark i ett hyfsat läge. MFFs anfallare kom 2 mot 1 och Alex Hahne kunde inte förhindra kvitteringen. Vid det tredje målet kringlade sig en MFFare igenom ett passivt ÖSK-försvar och kom ensam mot Simon. Fjärde målet var en frispark från straffområdesgränsen, där Simon möjligen missade en del vid uppställningen av muren.

Efter mardröms avslutningen av den första halvleken gjorde ÖSK en spelmässigt bättre andra halvlek, men släppte ändå in två rätt onödiga mål. Ytterligare en gång sprang en MFF-anfallare på egen hand genom ÖSKs försvarslinje och med någon minut kvar gjorde man 6-1 på ett långskott där skytten fick alldeles för god tid på sig att både ladda och sikta.

En rättvis seger även om den blev några mål för stor. MFF var klart bättre än ÖSK i den här matchen. Efter skadan på Bjäresten tappade ett ÖSK som såg både trötta och sega ut både koncentration och spelidé och blev helt enkelt överkörda. En fåordig Rickard Torstensson ville efter matchen bara ge ett överbetyg till Viktor Walldén.

Matchfakta:
09. 1-0 Ebrima Jaiteh (straff)
35. 1-1 Teddy Bergqvist
37. 1-2 Max Olsson
38. 1-3 Teddy Bergqvist
40. 1-4 Teddy Bergqvist
67. 1-5 Max Olsson
88. 1-6 Victor Kristiansson

Laguppställning: Douglas Bjäresten (36) – Gabriel Fernsten (62), Alex Hahne (K), Viktor Franssila, Oscar Sandberg (81) – Martin Trinh (ht), Kevin Johansson, Arvid Brorsson (72), Oliver Kåhed (65) – Ebrima Jaiteh, Viktor Walldén
Ersättare: Simon Bladh (mv, 36), Albin Zidaric (ht), Lukas Hjort (62), Hampus Lundgren (65), Jonathan Aronsson (72) och Gustav Pauly (81)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.