Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Stabilt försvar gav fyra mål framåt

DSC_0030

En dag på jobbet, eller? Fyra mål på P18 börjar visst kännas som rutin.

Att ÖSK Söders damer gör fyra mål, då de spelar mot P18 IK, är på väg att bli något av en rutin. Det blev fyra mål båda matcherna förra året och det blev fyra mål idag också då Söders damer tog emot på GPP IP.

Ändå var matchbilden inte alls densamma som förra året. Då kunde man utnyttja Hanna Åboms spetskvaliteter som framspelare och avslutare. I år, när Hanna lämnat laget, var det mer av ett gediget lagarbete över segern. Ett lagarbete som var fast förankrat i en ny defensiv formation, där Klara Thorsén fått ta rollen som defensiv balansspelare i en 4-1-4-1 uppställning. I backlinjen var det dessutom tre nya ansikten jämfört med förra året. Det senaste nyförvärvet Elin Börjesson på vänsterbacken gjorde till och med sin allra första match i söderdamernas nya Umbrodress.

Det såg väldigt stabilt ut och P18 kom väl egentligen inte till något enda allvarligt menat avslutstillfälle under hela matchen. Visserligen gjorde de ett mål, men det var resultatet av ett missat uppspel från Söders sida. Eftersom P18:s anfall i allmänhet kortslöts redan i höjd med Söders backlinje fick mittfältet en hel del att jobba med. Det gjorde de bra och hade som sig bör en fot med i samtliga fyra hemmamål.

Vid 1-0 slår Sara Sandberg en passning ut mot högerkanten. P18s målvakt kan bara mota Freja Olofssons skott och Emma Tivemo är på rätt plats för att slå in returen i ett tillspillogivet mål.

2-0 gjorde sedan Sara Sandberg mer eller mindre på egen hand. En passning centralt (Joline Jakobsson ?), avancemang 10-15 meter avslutas med ett långskott som i en elegant båge seglar över målvakten och in strax under ribban.

Vid 3-0 samarbete mellan lagets två centrala mittfältare. Joline frispelar kapten Erkisi som avslutar snyggt och sedan ser rätt så glad ut.

4-0 ett litet konstverk i sig. Bollen till Sara mellan P18:s mittfält och backlinje och med Emma några meter framför. ”Spring” ropar Sara till Emma som gör just det. Sara tunnlar sin bevakande back och frispelar helt Emma som kan avsluta distinkt vid den vänstra stolpen.

Jodå, det missades en del också, virket var i vägen några gånger och Freja fick ett mål som såg ut att vara korrekt bortdömt för offside. Det är sådant som händer, men gör man ändå fyra så får man låta udda vara jämnt.

Många bra prestationer i dag. Försvarsblocket med backlinjen och Klara höll på att göra Ida Lindell i målet arbetslös. Sara Sandberg som förra året bara var avslutare visade sig ha en riktigt användbar passningsfot och Emma Tivemo gnuggade på bra i den inte alltid så tacksamma rollen som ensamanfallare. Elin Börjesson såg ut som om spelat i laget ett år, starkt försvarsspel, bra bollkontroll och fina uppspel. Så mycket mer kan man väl egentligen inte önska sig av en debutant.

Matchfakta:
13. 1-0 Emma Tivemo (Freja Olofsson)
30. 2-0 Sara Sandberg (Joline Jakobsson)
59. 3-0 Silvia Erkisi (Joline Jakobsson)
71. 4-0 Emma Tivemo (Sara Sandberg)
75. 4-1 Ebba Ronquist

Laguppställning: Ida Lindell – Hannah Uhlan, Emelie Lundqvist, Lisa Sundell, Elin Börjesson – Freja Olofsson, Silvia Erkisi (k), Klara Thorsén, Joline Jakobsson (63), Sara Sandberg – Emma Tivemo (75)
Ersättare: Bianca Sjöberg (63), Anna Meijer (75), Hanna Holmgren Karlsson, Amanda Nordenby och Olivia Puhls

ÖSK Söder Dam: Stabil Söderseger på #GPPIP
NA: Två av Tivemo när ÖSK vann

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.