Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgmatcher 150509-10

Som vanligt vid den här tiden på året bjuder helgen på fler matcher för ÖSK-lagen än vad Bloggen har möjlighet att absorbera. Men ändå…


Allsvenskan – herr.
Macthen mot BK Häcken kommer att uppmärksammas på annat sätt. Så Bloggen nöjer sig med att konstatera att den börjar spelas någonstans i Götlaborg kl. 17:30 på söndag.


ÖSK Söder Dam.

Söder - P18
ÖSK Söders damlag är tillbaka på GPP IP igen efter utflykter till i tur och ordning Adolfsberg, Nyköping och Köping. Den första matchen ansågs för övrigt som en hemmamatch. Men det är hemma på GPP IP som laget fortfarande är obsegrat. Motståndet kommer den här helgen från Gotland där P18 IK hör hemma.

ÖSK Söder vann fjolårets hemmamatch mot gotländskorna med 4-2 efter det att gästerna nästan knaprat in ett Hanna Åbom signerat hat trick. Sara Sandberg förlöste sedan laget med mål nr 4. På ön vann Söder med 4-1 i den sista omgången och säkrade därmed seriesegern.

P18 återfinns i år efter tre omgångar där de allt som oftast brukar påträffas. På en av nedflyttningsplatserna alltså. (Fast till slut klarar de sig ändå). Årets enda poäng tog de av Rynninge IK i hemmapremiären.

ÖSK Söders damer har successivt stärkt upp sitt lag – både genom sena nyförvärv och genom spelare som kommit tillbaka från skadeperioder. Ny i laget till den här matcher är Elin Börjesson – det senaste nyförvärvet.

Till matchen har följande spelare kallats: Ida Lindell, Elin Börjesson, Hanna Holmgren-Karlsson, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Bianca Sjöberg, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Freja Olofsson, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

Bloggen noterar att den här gången verkar det bli spel med en ”riktig” målvakt så att Joline Jakobsson kan ägna sig att att göra livet surt på mittfältet för gotländskorna.

ÖSK Söder Dam: Hem till #GPPIP


ÖSK Söder Herr.
ÖSK Söders herrlag börjar precis som damlaget sin match kl. 14:00 på lördagen. Dock ej på samma plats utan längre söderut i länet. Motståndare är Åmmebergs IF och matchen spelas på Björkvallen. Det här blir den sista matchen i omgång 2. Senarelagd för att ÖSK Söder skulle få plats med Laxå-matchen i DM. Laget skulle nog behöva en seger den här helgen för att inte hamna i ett trist bottenläge i serieinledningen. Åmmeberg besegrade Kumla BK i den första omgången med 1-0. Men det säger inte så värst mycket om lagets spelstyrka.

Resultat: Förlust 4-2 (1-2)


ÖSK U19.
ÖSKs äldsta juniorlag möter Brommapojkarna på lördagen. Normalt en mycket svår motståndare. I år har de dock tappat en del i säsongsinledningen. Fast det har ÖSK också gjort. En hel del hänger på om ÖSK kan räkna med att Jonathan Lundberg spelar med dem eller om han reserveras för A-truppen. Felix Möller missade den senaste U19-matchen på grund av avstängning och spelade sedan inte med U21 på grund av sjukdom.
Matchen spelas lördag på Grimsta IP med avspark kl. 13:00

Resultat: Förlust 4-0 (1-0)


ÖSK U17.
ÖSKs yngre juniorlag får vänta till söndagen på sin match. Men då blir motståndet högkaratigt när Malmö FF kommer till Behrn Arena. ÖSK har börjat serien lite halvknackigt efter urladdningen i ligacupen. I den senaste matchen fick man ett bra resultat borta mot BK Häcken.
Matchen spelas på söndag kl. 14:00 på Behrn Arena. Man hinner alltså gott och väl se den innan det blir dags för A-laget.

Matchtrupp: Douglas Bjäresten (mv), Simon Bladh (mv), Martin Trinh (U16), Oskar Sandberg, Gabriel Fernsten, Alex Hahne, Viktor Franssila, Joseph Spångberg (U16), Viktor Walldén, Oliver Kåhed, Lukas Hjort, Arvid Brorsson (U16), Jonathan Aronsson (U16), Kevin Johansson, Albin Zidaric (U16), Hampus Lundgren, Ebrima Jaiteh


ÖSK U16.
Laget spelade sin match redan tidigare i veckan då de kryssade mot AIK. Den här helgen skulle de egentligen ha spelat mot Degerfors, men den matchen är uppskjuten. Spelledigt således för killarna i den yngre U-truppen, men en del kommer nog ändå att få speltid i U17 respektive P16.


ÖSK P16.
Killarna i ÖSK Ungdoms regionala lag har förhoppningsvis lagt besvikelsen efter förlusten mot Sturehov bakom sig. Nu är det nya bollar som skall spelas och hemma på Ekäng står västeråslaget IK Franke för motståndet.

Matchtrupp: Jack Meehan (mv, U16), Edwin Lundqvist (U16), Hassan Hussein, Viktor Svensson (U16), Adam Fredriksson, Malcolm Stolt, Beroa Rahman, William Gåse, Isac Eklöf (U16), Anton Söderman, Mohamud Hussen, Olle Askerblom, Kristoffer Erlandsson och Adam Stahle.

Matchen spelas söndag kl. 12:30


ÖSK P15.
ÖSK Ungdoms yngre regionala lag är fortfarande obesegrade efter tre omgångar. Men två oavgjorda matcher gör att tabellplaceringen ändå inte är så framträdande. Den här helgen är det hemmamatch på Ekäng med Karlstads BK som motståndare. KBK är fortfarande utan seger med den inte helt smickrande minusmålskillnaden 10. ÖSKarna bör alltså kunna hålla sin obesegrade status intakt.
Matchen spelas söndag kl. 15:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.