Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: En halvlek räckte

ÖSK presterade en riktigt bra första halvlek i U21-matchen mot Åtvidaberg. ”En av de bästa vi gjort i år”, tyckte Axel Kjäll efter matchen. Det är svårt att inte hålla med. Hemmalaget bjöd på tre mål och bra spel både offensivt och defensivt. Gästerna var knappt ens med på tåget.

I andra halvlek blev det om än inte ombytta roller så i alla fall en betydligt jämnare match. Åtvidaberg höjde tempot och pressade högre upp på planen, vilket inte passade ÖSK så bra. Att man dessutom bytt ut Daniel Björnqvist och Ayanda Nkili, två av den första halvlekens dominerande spelare i hemmalaget gjorde givetvis inte saken lättare. Extra energi fick nog ÅFF efter att ha fått en straff i den andra halvlekens inledning. Först lyckades man träffa en arm försvarsmuren vid en frispark och den resulterande straffen slogs sedan säkert i mål.

Tillräckligt bra för att på allvar hota ÖSK var de dock inte och det var inte förrän i slutminuten som de skapade en riktigt vass chans. Då sprang deras ytterback Pontus Nordenberg igenom ett passivt hemmaförsvar (lite för lätt gick det där), men lyckades bara träffa den bortre stolpen när målet såg rätt tillspillogivet ut. ÖSK svarade sedan mer eller mindre direkt med sitt fjärde mål i matchen. Den nyss inbytte Viktor Walldén snappade upp bollen vid mittlinjen, driver med Michael Seaton mot mål och frispelade denne i precis rätt ögonblick. Seaton skott träffar – precis som några gånger tidigare under kvällen – Åtvidabergs målvakt Gustav Jansson. Denne kan dock inte hålla bollen utan den kommer ut till Almin Masic som får en jättefin träff med ett skott i närheten av det bortre krysset.

Just målvaktsräddning och en andravågsboll från ÖSKs vänstersida var för övrigt upprinnelsen till tre av ÖSK-målen den här kvällen. Vid mål ett och tre är det Daniel Björnqvist som spelar snett-inåt-bakåt från mållinjen till en ÖSKare som tar skott. Jansson räddar vid båda tillfällena, men först Michel Yanez Hernandez och sedan Ayanda Nkili fanns på plats för att sätta returen i mål. Vid det tredje målet var det för övrigt en frisparksvariant som öppnade för Björnqvists löpning ner mot kortlinjen. ÖSKs andra mål gjordes av Jonathan Lundberg som avancerade centralt i banan innan han framför halvcirkeln utanför straffområdesgränsen avlossar ett jätteskott som Jansson är helt chanslös på. Podeklass på det målet.

Bra insatser den här kvällen av Kalle Westdahl i ÖSK-målet som visade prov på bra auktoritet i luftrummet vid några tillfällen. Det har ju tidigare varit något av Kalles problemområde, men i den här matchen utnyttjade han sin längd på rätt sätt. Mittbackarna skötte sig bra matchen igenom. Christoffer Wiktorsson är egentligen för bra för att vara med i de här matcherna och Carl Ekstrand Hamrén visade att formen för närvarande är riktigt bra. Utöver försvarsjobbet tog Wiktorsson dessutom ett antal av ÖSKs fasta situationer. Två hårda frisparkar från långt håll tvingade Jansson till bra räddningar – först till hörna och den andra gången tvingades han släppa retur. Daniel Björnqvist var mycker spelsugen med flera fina attacker längs högerkanten och med två hockeyassister som bevis på insatsen.

Ayanda Nkili som bara spelade första halvek var dominant i sin dammsugarroll på mitten och fördelade vunna bollar på ett bra sätt. Samuel Mensah dammsög också han, men har svårare att åstadkomma något kreativt efter bollvinsterna. Av anfallarna såg det fortfarande rätt trögt ut för Michael Seaton som i alla fall träffade målvakten vid några tillfällen. Jonathan Lundberg med sin fina teknik och speluppfattning är nog den bättre av de yngre anfallarna för tillfället. Axel Kjäll tyckte också att Viktor Walldén som inte fick så många spelminuter gjorde en bra insats. Allt rätt både offensivt och defensivt, sade Kjäll om Walldén, som ju också hann med att få en hockeyassist.

NA: ”Jonis” med nytt drömmål när ÖSK vann
ÅFF: Ny förlust för U21

Matchfakta
10. 1-0 Michel Yanez Hernandez
13. 2-0 Jonatan Lundberg
38. 3-0 Ayanda Nkili
52. 3-1 Ruben Lemeiras (straff)
90. 4-1 Almin Masic

Startelva: Kalle Westdahl – Sebastian Ring, Christoffer Wiktorsson (k), Carl Ekstrand Hamrén, Daniel Björnquist (ht) – Michel Yanez Hernandez, Samuel Mensah (84), Ayanda Nkili (ht), Mirza Turan – Michael Seaton, Jonathan Lundberg (76)
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Mikael Loön (ht), Viktor Franssila (ht), Almin Masic (76), Viktor Wallden (84), Andreas Klingström, Hampus Lindh

Åtvidabergs matchtrupp.
Från A-laget: Gustav Jansson (mv, k), Pontus Nordenberg, Bruno Marinho, David Lundgren, Ruben Lameiras, Simon Skrabb och Mario Jelavic
Från U19: Alex Berger (mv), Botan Arif, Ahmed Haji, Daud Dirie, Max Kroon, Znar Renjbar, Kenny Hildeby och Sackarias Lundqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.