Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Tisdagsmatch mot Åtvidaberg

Dagen efter Kalmar är det dags för Åtvidaberg. ÖSK och ÅFF luftar sina bänkar kompletterade med en del yngre spelare som inte nått A-lagsnivån (än). ÖSK har aviserat att de kommer till matchen med följande lag:
Spelare från A-truppen: Sebastian Ring, Sam Mensah, Michael Seaton, Ayanda Nkili, Christoffer Wiktorsson, Daniel Björnquist
Spelare från U-truppen: Carl Ekstrand Hamrén, Jonathan Lundberg, Kalle Westdahl (mv), Harald Detlofsson (mv), Andreas Klingström, Michel Yanez Hernandez, Mikael Loön, Mirza Turan, Almin Masic, Viktor Franssila, Viktor Walldén och Hampus Lindh.

Bloggen noterar följande:
– Normalt brukar den A-truppsmålvakt som inte spelat stå i de här matcherna. men det gör inte Oscar Jansson. Nu blir det nog Kalle som får stå, vilket är bra för hans utveckling.
– Det finns flera spelare i den här truppen som har en plats i A-lagets startelva att spela för. Speciellt med tanke på hur knackigt det går för A-laget. Om Seaton eller Lundberg gör några mål kommer nog en A-lagsstart närmare.
– Christer Lipovac saknas fortfarande. Svårläkt ljumsskada? Otur för honom när anfallsspelet i A-laget går så knackigt.
– Yngst i laget är Almin Masic och målvakten Harald Detlofson. Båda födda år 1999. Viktor Franssila är 98:a.
– Det verkar väl som om tränarna tänker spela Wiktorsson som mittback. Om de inte satsar ungt på Ekstrand Hamrén samt Franssila. Men det tror jag inte. Annars vore det väl vara bra att låta Wiktorsson spela vänsterback med tanke på att Valgardsson inte imponerat.
– Viktor Walldén är en intressant spelare (U17) som gjort det bra i ungdomslagen. Trivs bäst som kantspelare till höger. Brukar runda motståndarbackarna på utsidan.

Åtvidaberg skriver på sin hemsida, att de kommer att sända matchen via sin web-TV kanal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.