Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgfotboll 2-3 maj 2015

Det kommer att speals en hel del fotboll för ÖSKs olika representationslag under helgen. De flesta dock under söndagen och på bortapaln.


Hos ÖSK Söder Dam verkar försäsongens skadeproblem i det närmaste vara övervunna. Enligt uppgift är alla spelare nu i träning med undantag för stackars Sara Hjelm som drabbades av ett havererat knä under en av vårens träningsmatcher.

Helgens uppgift för laget är en resa till Köping för match mot Forsby FF. Till matchen har tränarstaben kallat följande spelartrupp: Ida Lindell, Maya Pettersson, Hanna Holmgren-Karlsson, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Lova Händel, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Bianca Sjöberg, Olivia Puhls, Emma Östlund, Freja Olofsson, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

Debut i Söders trupp blir det för nyförvärvet Bianca Sjöberg. I truppen återfinns även talangfulla Emma Östlund, samt återvändaren Olivia Puhls som bytte från Forsby till Söder inför den här säsongen.

Forsby tränas i år av ÖSK Söders tidigare tränare Roland Andersson.

ÖSK Söder Dam: Dags för bortamatch igen!

Matchen spelas på Köpings IP (gräs) och avsparkas kl. 15:00 på söndag.


Den enda lördagsmatchen för ÖSK-lagens del spelas på Behrn Arena. ÖSK U19 möter Älvsjö AIK Täby FK i juniorallsvenskan. ÖSK har efter den fina prestationen i Ligacupen haft en något sämre form under inledningen av serien. Båda lagen i dagens match har vunnit två och förlorat två av sina matcher. ÖSK har en hel del revansch att utfordra sedan förra året. Då förlorade man nämligen både borta och hemma mot Täby.
Avspark lördag kl. 16:00
Resultat: ÖSK-vinst med 4-2. Målskyttar var Carl Ekstrand Hamrén (2), Mirza Turan och Michael Seaton.


ÖSK U17 reser till Göteborg och möter BK Häcken på söndagen. Båda lagen återfinns med sina tre poäng efter fyra matcher i botten av tabellen. ÖSK har tre oavgjorda matcher och en förlust. Häcken har vunnit en gång och förlorat övriga tre.

Avspark kl. 14:00 på Gothia Parks konstgräs.


ÖSK U16 möter Gefle i den regionala elitligan. Till matchen är följande trupp uttagen: Harald Detlofsson (mv), Sameul Brunnberg, Gustav Pauly, Murat Kuyumcu , Martin Trinh, Isac Eklöf , Adam Leijon, Henrik Westher, Jonathan Aronsson, Mattias Sjöberg, Jonathan Eriksson, Fahad Said, Albin Zidaric, Sebastian Ternevid, Viktor Svensson och Joseph Spångberg.

Dessutom är Simon Bladh (mv), Arvid Brorsson och Edwin Lundqvist uttagna till U17-trupp medan Jack Meehan (mv) och Vide Törner spelare med ÖSK Ungdom P16 i deras regionala serie.

Matchen på Strömvallen i Gefle börjar kl. 13:00


ÖSK Ungdoms P16 U har även de en bortamatch på söndagen. Speciellt långt behöver de dock inte åka, eftersom det är IK Sturehov som står för motståndet. Säkert något av en prestigematch för båda lagen med tanke på de spelare som gått mellan de två klubbarna under de senaste åren. ÖSK toppar serien med sina två vinster, medan Sturehov förlorat sina två inledande matcher.

Matchtrupp: Olle Askerblom, Malcolm Stolt, Hassan Hussein, Adam Stahle, Martin Welander, Mohamud Hussen, William Gåse, Odilon Sangwa, Adam Fredriksson, Sebastian Carone, Carl Thuresson, Beroa Rahman, Anton Söderman och Kristoffer Erlandsson samt Jack Meehan (mv) och Vide Törner från U-trupp yngre.

Matchen spelas på Sörbyvallen kl. 13:00


ÖSK P00 fick en gratisplats in i P15 Regioonalt. Starten har varit bra med tanke på omständigheterna – två oavgjorda matcher. Veckans utmaning heter Degerfors IF som man möter på Stora Valla kl. 17:00 på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.