Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Förlust i premiären

ÖSK Söder fick finna sig i att lämna Grönpepparparken med en nolla i poängkolumnen efter onsdagens premiärmatch. Per Johanssons BK Simperon vann inte helt oförtjänt den ändå rätt jämna matchen med 2-1. Man skulle nog till och med kunna hävda att spelet var jämnare än planen. En ojämnhet som faktiskt hemmalaget verkade att lida mest av.

Söder tog ledningen efter ca 20 minuters spel. Pontus Reinholdsson (sades det) sköt ett inte alltför hårt långskott mot första stolpen. Bollen studsade och ställde därigenom Simperons målvakt (som inte var Simon Nurme den här kvällen). Tyvärr lyckades Simperon utjämna ställningen redan någon minut senare.

I andra halvlek avgjordes matchen efter ett individuellt genombrott av Per Johansson. Denne såg för övrigt väldigt vältränad och fräsch ut trots att det nu är några år sedan han slutade med elitfotbollen.

Efter ledningsmålet försökte Söder forcera in ett kvitteringsmål och var i slutminuterna faktiskt väldigt nära. En reflexräddning och en målribba såg dock till att det blev en vinst för gästerna.

Det var så många nya ansikten i det här laget att jag avhåller mig från att lämna några omdömen om de individuella prestationerna. Men det finns nog en del duktiga spelare även i det här gänget. Laget är dock, som det brukar heta, inte samspelt än. Det är ju många nya spelare som kommit från olika håll. I första hand är det väl passningsspelet som skulle må bra av att förbättras en smula.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.