Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seriepremiär för ÖSK Söder Herr

Nu börjar "allvaret" för ÖSK Söder herr.

Nu börjar ”allvaret” för ÖSK Söder herr.

I kväll spelar ÖSK Söder Herr sin första seriematch för säsongen. För motståndet kl. 19:15 på GPP IP står BK Simperon.

Det är i mångt och mycket ett nytt lag som rest sig ur askan efter vinterns alla avgångar. Trupplistan på hemsidan upptar hela 31 namn, vilket väl aldrig tidigare inträffat i världshistorisk tid. De flesta av de spelare som representerat klubben under de senaste åren har lämnat.

Kvar som kulturbärare hittar vi dock namn som lagkapten Mathias Dimberg, John Fägersten, Vedran Ljuboja och målvakten Andreas Lundgren samt den evigt talangfulle Shazada ”Shaze” Akbari. Tränar truppen gör i år Reinerth Gustavsson, som kommer från SMÅ IF.

Även om kvällens match är den första i serien så har Söder redan hunnit klara av tre tävlingsmatcher. I distriktscupen gick laget obesegrat genom cupspelet och har nu fått en plats i utslagningsdelen av tävlingen.

Kvällens motståndare BK Simperon startades upp förra året av den tidigare ÖSK-spelaren Per Johansson. Laget vann då div 7 Södra, vilket väl egentligen inte säger mer om lagets spelstyrka än att de var bra nog att vinna div 7 Södra. I distriktmästerskapsgruppspelet tidigare i år gick det inte något vidare – laget väntar fortfarande inte bara på en vinst utan minst lika mycket på ett oavgjort resultat.

På värvningsfronten stod laget för något av vinterns kupp (näst efter Noras värvning av Magnus Wikström). På något sätt lyckades Per Johansson få Simon Nurme att skriva på för div 6-klubben. Ett tecken som nog indikerar att Simon ser den aktivaste delen av sin karriär som något han nu har bakom sig. Men han är säkert fortfarande en riktigt bra målvakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.