Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Oavgjort igen

Viktor Walldén passade fram till samtliga ÖSKs mål.

Viktor Walldén spelade fram till två av ÖSKs mål.

För tredje gången på fyra matcher spelade ÖSK U17 oavgjort. Den här gången var det med Halmstads BK som poängen delades. Halmstad är ingen lätt motståndare – för några veckor sedan möttes de två lagen i ligacupens semifinal och den gången vann ÖSK en jämn match med 3-2. Till att börja med såg det i dagens match ut som om det skulle kunna bli en betydligt säkrare seger för hemmalaget. Redan innan matchuret passerat enminutersmarkeringen hade ÖSK tagit ledningen efter ett blixtanfall iscensatt av Viktor Walldén och Ebrima Jaiteh. Viktor kom med blixtens fart längs högerkanten och hans passning in mot mål möttes av Ibo vid bortre. Ibland ser det så enkelt ut.

Hemmalaget dominerade sedan matchen fullständigt och hade efter 20 minuter redan hunnit gå upp till 3-0, trots att man missat/HBK-målvakten räddat ett antal öppna chanser. HBK jämnade så småningom ut spelet en aning, men ÖSK var halvleken igenom det spelförande och chansskapande laget. Visserligen hade HBK fått en möjlighet att reducera ledningen till 3-1, men det var på straff och egentligen inte alls representativt för spelförloppet i stort.

I början av andra halvlek får HBK sedan ytterligare en straff. ÖSK hade – precis som i semifinalen – stora problem att kontrollera gästernas fullvuxna anfallare Ardian Berisha. Båda gångerna var den han som blev fälld (om han nu blev det) och båda gångerna var det han som säkert satte straffen.

Med ytterligare ett reduceringsmål får Halmstad den energi som behövs för att ändra matchbilden. ÖSK får inte längre fram sina bollar till sina två anfallare och Halmstad ställer till stora problem för ÖSKs försvar, främst genom uppspel mot Berisha. Med 20 minuter kvar kvitterar HBK på en tredjeboll efter hörna. En av deras spelare får bollen helt ren snett utanför bortre. Han får dessutom god tid på sig för att sikta och kan säkert sätta kvitteringsbollen i mål. Rickard Torstensson tyckte efter matchen, att hörnan var onödig, men frågan är väl närmast hur det fungerade med markeringen i ÖSK-försvaret vid det tillfället.

Efter kvitteringen bedarrade Halmstads anstormning och spelet jämnade faktiskt ut sig igen. Båda lagen hade möjligheter att göra ytterligare något mål, men ingen av dem lyckas. Sett till hur matchen utvecklades i andra halvlek får man väl säga att det oavgjorda resultatet var rättvist, även om ÖSK borde ha avgjort det hela under den första halvleken.

Bloggens plus går den här gången till ÖSKs målvakt Gustaf Franck som räddade poängen vid några tillfällen. Martin Trinh (född -00) gör nästan alltid allting rätt och får det dessutom att se väldigt enkelt ut. Anfallsduon Walldén och Jaithe var knivskarpa i första halvlek men försvann sedan så gott som helt och hållet i den andra. Men det var inte enbart deras fel – vettiga uppspel saknades det massvis av under den andra halvleken.

Halmstads BK: HBK fortsatt obesegrade i U17-allsvenskan

Matchfakta:
01. 1-0 Ebrima Jaiteh (Viktor Walldén)
16. 2-0 Ebrima Jaiteh (Oliver Kåhed)
19. 3-0 Oliver Kåhed (Viktor Walldén)
27. 3-1 Ardian Berisha Straffmål
52. 3-2 Ardian Berisha Straffmål
70. 3-3 Rasmus Wiedesheim-Paul

Laguppställning: Gustaf Franck – Martin Trinh, Viktor Franssila (25), Gabriel Fernsten, Oscar Sandberg – Lukas Hjort (64), Kevin Johansson (k), Jonathan Aronsson (84), Oliver Kåhed (72) – Viktor Walldén, Ebrima Jaiteh
Ersättare: Jack Meehan (mv), Murat Kuyumcu (25), Arvid Brorsson (64), Albin Zidaric (72), Hampus Lundgren(84)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.