Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Serien började med vinst

Sebastian Ternevids väl avvägda passning öppnade för ÖSKs ledningsmål.

Sebastian Ternevids väl avvägda passning öppnade för ÖSKs ledningsmål.


ÖSKs U16-lag fick en bra om än något försenad start på årets seriespel. I den än så länge inofficiella (ÖLFF administrerar) U16-serien besegrades IFK Norrköping med klara 3-1. En jämn första halvlek med 1-0 ledning för hemmalaget följdes av en dominerande insats i den andra. Då kunde inte gästerna hänga med och ÖSK kunde öka på sin ledning till 3-0, innan bortalaget i slutminuten fick in ett tröstmål.

När de två lagen möttes på Nya Parken i ligacupen tog Norrköping en snabb 2-0 ledning redan efter 10 minuter. På Behrn Arena försökte de något liknande. Deras snabba och fyndiga passningsspel stoppades dock av ÖSKs försvarsblock så några direkta avslutslägen förmådde de inte att skapa. Hemmalaget skapade väl heller inte så mycket till att börja med – lagen tog ut varandra rätt så väl.

Mot slutet av halvleken tog ÖSK över mer av spelet och ledningsmålet några minuter före halvtidsvilan kändes inte direkt orättvist. Sebastian Ternevid slår en väl avvägd lång passning över en grupp norrköpingsförsvarare. Adam Leijon kommer i en djupledslöpning, kontrollerar bollen och har sedan sinnesnärvaro nog att lobba bollen över en målvakt som kommit ut på halvdistans. Mycket snyggt – både passning och mål.

Riktigt vad man sade i Norrköpings omklädningsrum i pausen vet vi förstås inte. Men helt klart är att det inte var rätt saker. ÖSK får ett betydligt bättre grepp om spelet i andra halvlek. Redan efter en minut prickar Sebastian Ternevid kryssribban med ett långskott av Pode-klass. Några minuter senare är det Albin Zidarics tur att träffa ribban. En smart nicklobb över målvakten på ett inlägg från Henrik Westher är bara lite för högt.

Det andra målet kommer dock. På en långboll från ÖSKs planhalva kan Henrik Westher tränga sig före Norrköpings försvarare och placera in bollen vid sidan av målvakten. Roligt att se Henrik göra mål – det händer ju inte lika ofta som det skulle kunna hända.

ÖSKs tredje mål görs sedan av Murat Kuyumcu. En frispark från kanten slagen av Henrik Westher hamnar via en nick in i röran framför mål. Murat är snabbast på bollen och sätter den högt. Jag tyckte att det var ett volleyskott, men på lagets hemsida skriver man att det var ett nickmål. Hur som helst med det – mål blev det i alla fall och det är ju de som räknas oberoende av hur de kommer till. På tilläggstid får Norrköping till slut ett tröstmål efter en fin soloprestation av deras lagkapten.

En bra lagprestation av ÖSK bäddade för segern. En stark centrallinje från Harald Detlofsson i målet, det säkra mittbacksparet Joseph Spångberg och Murat Kuyumcu, via Arvid Brorsson som dominerade centralt på mitten till Adam Leijon som jämt var i rörelse och mycket svårkontrollerad för motståndarna. På lagets hemsida får Joseph Spångberg, Harald Detlofsson och Henrik Westher lika extra beröm. Jag vill för egen del lägga till Arvid Brorsson på centralt mittfält som hela tiden bröt upp Norrköpings anfallsförsök och som dessutom hittade fram till sina medspelare med den erövrade bollen.

Lagets hemsida: Seger i premiären

Matchfakta (2*40):
33. 1-0 Adam Leijon
57. 2-0 Henrik Westher
74. 3-0 Murat Kuyumcu
81. 3-1 Nermin Karic

Startelva: Harald Detlofsson – Gustav Pauly, Joseph Spångberg (k), Murat Kuyumcu, Samuel Brunnberg – Sebastian Ternevid (53. Fahad Said Hassan), Mattias Sjöberg (54. Edwin Lundkvist), Arvid Brorsson (63. Isac Eklöf), Albin Zidaric (66. Vide Törner) – Henrik Westher – Adam Leijon (58. Jonathan Eriksson)
Ersättare: Simon Bladh (mv)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.