Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 U: Säker seger på Ekäng

Årets överraskningslag så här långt får man väl säga att ÖSK Ungdoms P16-lag är. Efter att ha fått lämna ifrån sig ett antal spelare till ÖSKs nybildade U-trupp har laget under sin tränare Gustaf Lundholms ledning omgrupperat och startat om på ett riktigt bra sätt. Spelare som man förra året inte märkte så mycket av har utvecklats och tagit sig an sitt utökade ansvar på ett utmärkt sätt. Lägg sedan till att årets nyförvärv, både de egna från breddtruppen och de som kommit från andra klubbar, passar bra in i gruppen. Det enda som saknas är målvakter, men sådana finns det ju gott om i U-trupperna så på den punkten kan man hålla sig flytande genom lån. Att man sedan ställer upp i en för ÖSK unik 3-5-2 uppställning gör inte laget mindre intressant.

Så Bloggen ställde kosan till Ekäng när det nu fanns en möjlighet att se laget om laget kunde hålla årets nolla i förlustkolumnen intakt. Jodå, det var inga problem även om det var motståndarna från Kristinehamn som fick det första målet. ÖSK ägde (som det brukar heta) matchen och det var aldrig någon tvekan om var de tre poängen skulle hamna. I första halvlek brände laget ett antal fina målchanser men de två som gick in var i alla fall tillräckligt för en halvtidsledning. I andra halvlek var övertaget inte lika påtagligt, men det räckte ändå mer än väl till att göra två till.

Målgörare (matchtid 2*40):
14. 0-1
30. 1-1 gjorde Adam Stahle då han dräpte in ett inspel från kanten.
34. 2-1 gjordes av Odilon Sangwa i röran efter en hörna.
49. 3-1 gjordes av från U-truppen inlånade Isac Eklöf som fick bollen serverad på foten av William Gåse.
77. 4-1 gjordes av Anton Söderman efter ett genombrott på egen hand.

Startelvan såg ut på följande sätt: Simon Bladh (U-trupp) – Edwin Lundqvist (U-trupp), Olle Askerblom, Carl Thuresson – Adam Fredriksson (k), Malcolm Stolt, Anton Söderman, William Gåse – Isac Eklöf (U-trupp) – Adam Stahle, Odilon Sangwa.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.