Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Femte gången gillt

Emma Tivemo, Sara Sandberg och Hannah Uhlan gjorde Söders mål mot Nyköping. (Foto: Bermudabenny (?).

Emma Tivemo, Sara Sandberg och Hannah Uhlan gjorde Söders mål mot Nyköping. (Foto: Bermudabenny (?).

Att förlora mot Västerås IK som man gjorde i den första omgången var givetvis en besvikelse, men det har man gjort förut. Att vinna mot IFK Nyköping borde dock ha fått upp humöret ordentligt igen. För det har man aldrig gjort tidigare. Lagen känner varandra rätt väl efter två år i samma div 1-serie. De fyra föregående mötena resulterade i två oavgjorda matcher samt två förluster.

Dagens vinst med 3-2 på bortaplan satt därför säkert extra bra. Laget kan vinna, laget kan göra mål och laget kan försvara sig – Vad mer kan tränare Collgård egentligen önska sig? Kanske lite bättre spel – av rapporterna att döma.

Bloggen vet egentligen inte så mycket om dagens match utan har fått nöja sig med att spinna lite på de trådar som kan snappas upp på internet.

Det blev något av en målexplosion i början av matchen – redan efter 10 minuter stod det 1-2. Emma Tivemo gjorde 0-1 i den femte, Nyköping kvitterade i den åttonde och Sara Sandberg slog in en straff i den tionde. Det matchavgörande tredje målet gjordes sedan av Hannah Uhlan i den trettionionde. Alla Södermålen kom efter fasta situationer – en straff samt i efterspelet efter hörna.

Hannah och Emelie Lundqvist lyckades dessutom bli varnade. Positivt (antar jag) med tanke på att damfotbollen ofta kan kännas lite väl ”mesig”. Fast det kan ju ha berott på en mindre lyckad domarinsats också. Huvuddomaren Sandra Almkvist är för övrigt från Örebro, vilket i alla fall på papperet ser lite underligt ut.

NA: Första ÖSK-segern
Södermanlands Nyheter: Effektivt bortalag förstörde IFK:s hemmapremiär
ÖSK Söder Dam: Första segern i Sörmland!

Matchfakta (enligt SvFF):
05. 0-1 Emma Tivemo
08. 1-1 Saosann Rammo
10. 1-2 Sara Sandberg (straff)
39. 1-3 Hannah Uhlan
40. Varning Hannah Uhlan
50. Varning Emelie Lundqvist
59. 2-3 Saosann Rammo

Matchtruppen disponerades på följande vis: Ida Lindell (mv), Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Joline Jakobsson (78), Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Amanda Nordenby (64), Freja Olofsson (30), Emma Tivemo och Emelie Lundqvist
Ersättare: Olivia Puhls (30), Hanna Holmgren Karlsson (64), Anna Meijer (78), Maya Pettersson, Lova Händel och Emma Östlund

Lite oroväckande med ett så tidigt byte för Freja. Det kan ju knappast ha berott på att hon blivit trött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.