Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollshelgen 24 – 26 april 2015

Fredag.
Behrn Arena. 19:00. Redan i kväll börjar helgen för ÖSKs U16-lag. Det blir en något försenad, men definitivt efterlängtad, seriepremiär i kväll mot IFK Norrköping. Egentligen skulle seriespelet ha inletts redan förra helgen, då Degerfors stod som värd. Den matchen kom man dock överens om att skjuta på efter det att Degerfors fått alltför många spelare kallade till ett distriktsläger.

ÖSK och Norrköping har redan mötts en gång den här säsongen. I ligacupens åttondelsfinal som spelades i Norrköping stod ÖSK som segrare efter ett dramatiskt matchförlopp. Bloggen skrev följande om den matchen: Det yngre laget kom i ett tidigt tvåmålsunderläge redan efter 10 minuter. 1-2 en bit in i andra halvlek och 2-2 målet kom med två minuter kvar att spela. ÖSK inledde sedan straffsparksläggningen med att missa de två första, men lyckades ändå mirakulöst nog vinna straffsparksutslagningen.

Det är därför säkert ett revanschsuget lag som ÖSKarna ställs mot.

Motståndarna från Östergötland har redan hunnit med att spela två seriematcher. De började med en vinst mot Sirius (2-0) följt av en förlust mot Djurgården (5-3).

ÖSK har kallat följande spelare till matchen: Harald Detlefson (mv), Simon Bladh (mv), Gustav Pauly, Murad Kuyumcu, Joseph Spångberg, Samuel Brunnberg, Sebastian Ternevid, Arvid Brorsson, Mattias Sjöberg, Edwin Lundqvist, Albin Zidaric, Henrik Westher, Adam Leijon, Fahad Said, Isac Eklöf, Jonathan Eriksson och Vide Törner.

Resultat: Seger med 3-1


Lördag.
Nyköping 14:00.: Söderdamerna spelar årets första bortamatch mot IFK Nyköping. Hemmalaget var en tuff motståndare för ÖSK Söder förra året och det finns väl inte så mycket som talar för att de är sämre i år. Fast de förlorade precis som ÖSK Söder sin första match. (Enskede vann med 3-1). Så det kommer att vara två taggade lag som kommer till spel.

ÖSK Söders tränare Niclas Collgård har tagit ut följande Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Maya Pettersson, Hanna Holmgren-Karlsson, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Lova Händel, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Sara Sandberg, Anna Meijer, Amanda Nordenby, Olivia Puhls, Sabina Forsberg, Emma Östlund, Freja Olofsson, Emma Tivemo och Emelie Lundqvist.

Nya i truppen jämfört med den första omgången är nyförvärvet Hannah Uhlan och talangen Emma Östlund. Filippa Jägerhill och Marie Ståhlberg stannar hemma (om de inte åker med ändå).

ÖSK Söder Dam: Årets första bortamatch i serien!

Resultat: Seger med 3-2


Skytteholms IP 14:00: På Skytteholms IP härskar AIK (tror dom) och på lördagseftermiddagen kommer de att ställas mot ÖSKs U19. En oviss match med två starka lag.

Resultat: Förlust med 2-0


Ekängs IP 14:00: ÖSK Ungdoms P16-lag har haft en väldigt fin försäsong. Laget har ännu inte förlorat någon match. På lördagen möter de IFK/VIF Kristinehamn. Gustaf Lundholm har tagit ut följande trupp: Olle Askerblom, Malcom Stolt, Adam Stahle, Hassan Hussein, Martin Welander, Mohamud Hussen, William Gåse, Odilon Sangwa, Adam Fredriksson, Sebastian Carone, Carl Thuresson, Beroa Rahman, Anton Söderman, Jalal Nader, Kristoffer Erlandsson + MV (Jack Meehan?) och en utespelare från U-trupp Yngre.

Resultat: Seger med 4-1.


Söndag.
Behrn Arena 13:00: ÖSKs U17-lag har varit lite trögstartade efter vinsten av ligacupen. På söndag blir det en repris på ligacupens semifinal när ÖSK möter Halmstads BK. I cupen vann ÖSK med 3-2. Lagens spelstyrka på söndag blir nog beroende av vilka spelare de förfogar över.


Ekängs IP 15:30: ÖSK Ungdoms P15-lag kom i den absolut sista minuten med i den regionala serien efter det att Sturehov lämnat återbud. Nu gäller det för laget att visa, att de kan motivera en plats där. I den första matchen blev det oavgjort 1-1 på bortaplan mot FBK Karlstad. Nu kommer Carlstad United till Ekäng för den andra omgången.

Det är svårt att så här tidigt på säsongen bedöma var ÖSK-laget står. Helt klart är de betydligt bättre än förra året, men räcker det till.


Nationalstadion 17:30: ÖSK möter AIK, men det skrivs det om på annan plats.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.