Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Loön sänkte Älvsjö

Mikael Loön - tvåmålsskytt mot Älvsjö AIK.

Mikael Loön – tvåmålsskytt mot Älvsjö AIK.


Mikael Loön, ÖSKs hårt arbetande centrala mittfältare, tillhör väl inte direkt kategorin målgörare även om han till och ifrån hittar rätt. I dagens U19-match hittade han rätt två gånger om, vilket var vad som behövdes i hemmamatchen mot Älvsjö AIK. ÖSK tog därmed sin första hemmaseger (i det andra försöket) i årets juniorallsvenska. Efter målskillnaden 7-7 på de två första matcherna blev det idag betydligt målsnålare.

Till ÖSKs hemsida tyckte lagets tränare Björn Cervin att: vi har bra kontroll matchen igenom. Med det spelövertag som vi har tycker jag att vi kan skapa mer spets framåt och omsätta bollinnehavet till målchanser. Något som säkert gladde honom var att försvarsspelet verkar ha fungerat bättre idag än tidigare. I premiären mot Kalmar FF släppte man på hemmaplan in 4 mål, borta mot Åtvidaberg blev det tre, så dagens enda insläppta mål får väl betraktas som ett ordentligt fall framåt.

Matchfakta:
44. 1-0 Mikael Loön
69. 2-0 Mikael Loön
90. 2-1

Laguppställning: Kalle Westdahl – Edwin Ahlnäs (75), Oskar Ålgars (k), Carl Ekstrand Hamrén, Andreas Klingström – Michel Yanez Hernandez, Mirza Turan, Mikael Loön, Carl Jägerhill (60) – Tim Bergström (45), Felix Möller (80)
Ersättare: Jack Meehan (mv), Jonathan Lundberg (45), William Gunnarsson (60), Hampus Lindh (75), Albin Ödberg (80) och Johan Sjögren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.