Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Premiär i ovisshetens skugga

Seriepremiär för Söderdam.

Seriepremiär för Söderdam.


ÖSK Söder inleder årets seriekampanj i morgon. Nyuppflyttade, men välkända, Västerås IK kommer till Örebro för att möta söderdamerna på Örebros fräschaste konstgräs på Lugnets IP (Adolfsberg). Beträffande hemmalaget finns det en hel del frågetecken. Spelaromsättningen har varit stor och även om flera av nyförvärven har fina meriter så har de även varit skadedrabbade. Jag tror faktsikt inte att Niclas Collgård ännu har haft en möjlighet att träningsmatcha den (i alla fall på papperet) bästa startelvan.

Enligt en sammanställning på lagets hemsida ser försäsongens klubbyten ut på följande sätt:
Till ÖSK Söder: Filippa Jägerhill (hösten-14) – ÖSK Ungdom junior, Sophie Pettersson – Lillån FK dam, Lisa Lindahl – Lillån FK dam, Hannah Uhlan – KIF Örebro DFF F19, Emelie Lundqvist – KIF Örebro DFF F19, Marie Ståhlberg – åter efter barnledighet, Olivia Puhls – Forsby FF + juniorer som är med och känner på seniorfotbollen.

Från ÖSK Söder: Stina Gävbo – flyttat till Stockholm, klubb ej klar, Hanna Åbom – slutat, Minna Åström mv – IK Sturehov, Ida Scherling – långtidsskadad, Sandra Johansson – långtidsskadad, blir ass. tränare, Camilla Erkisi – studier i Malmö, klubb ej klar, Minna Åström mv – IK Sturehov, Sofia Andersson – slutat, Isa Olofsson Lindberg – slutat, Sejde Abrahamsson – åter till KIF Örebro DFF efter lån, Julia Lindström – Rynninge IK, Cassandra Söder mv – Rynninge IK, Saga Magnusson – uppehåll, Sabina Håkansson – uppehåll och Julia Simon- uppehåll.

Av de spelare som av en eller annan anledning lämnat laget känns väl förlusterna av Stina Gävbo, Hanna Åbom och Sabina Håkansson mest. Stina var en klippa i backlinjen och duon Hanna och Sabina stod för nästan hälften av lagets mål förra säsongen (29/64). De spelare som kommit in i truppen har haft en mer defensiv profil varför ett stort ansvar kommer att ligga på målskytten Sara Sandberg det här året.

Riktigt var laget står spelmässigt har det varit svårt att bilda sig en uppfattning om. Resultaten under försäsongen har varit blandade, men de negativa har nog övervägt.

Någon spelartrupp till morgondagens match har inte synts till än, men det är väl tveksamt om Freja Olofsson kommer att vara spelbar. Freja är just tillbaka från en landslagsturnering med tre matcher på kort tid – den senaste, gruppfinalen mot Norge, spelades så sent som på torsdagskvällen.

Premiärmotståndarna från Västerås IK är ett lag som söderdamerna mött ett antal gånger både i div 2 och i div 1. I fjol var de nere och vände i tvåan, men gick upp igen som serieetta och med stora delar av sin trupp intakt. Det har så gott som alltid varit tuffa matcher mot VIK och det blir det säkert den här gången också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.