Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Årets första poäng

Som vanligt blev det en rätt blandad kompott när ÖSK luftade den 4:e omgångens version av U21-laget. Helt i Kajsa Wargs anda botaniserar ÖSKs tränarstab bland tillgängliga spelare i A- och U-trupp och pusslar sedan ihop omgångens elva. Det blir sällan eller kanske snarare aldrig samma lag från omgång till omgång, vilket gör att kontinuiteten inte alltid blir så bra.

Mot Sundsvall var det tydligt, att ÖSKs mittbackssituation för närvarande oroar en del. Erik Moberg är inte tillbaka i träning än efter den huvudskada han ådrog sig i inledningsmatchen mot IFK Norrköping. Därför fick den rutinerade duon Patrik Haginge och Christoffer Wiktorsson ta hand om de två mittbackspositionerna. Detta för att känna lite på positionen om det skulle bli aktuellt för någon av dem att hoppa in innan Erik Moberg är tillbaka. Saknades i truppen gjorde Daniel Nordmark som väl borde ha spelat om han varit återställd efter sina skadekänningar.

Ett annat ÖSK-problem under den här säsongsinledningen har varit anfallet. Urvalet begränsas bland annat på grund av skadan på Alhassan Kamara. Mot Sundsvall tog Christer Lipovac den ena anfallspositionen och innan matchen var slut hade han hunnit avverka tre partners. Jonathan Lundberg startade, men gick av efter en knapp halvtimmes spel. Han kände sig inte helt kurant på grund av förkylningssymptom. Almin Masic, som väl egentligen är vänsterbräddare mer än något annat, tog sedan platsen innan Carl Jägerhill byttes in med 10 minuter kvar. En jobbig situation för Christer som inte får den speltid han behöver för att få ett bättre flyt spelmässigt. I A-laget blir han inte inbytt och med U19 blir det ingen speltid, eftersom det verkar som om han skall sparas ifall han trots allt skulle behövas i A-laget.

ÖSK dominerade spel- och chansmässigt under den första halvleken. Samuel Mensah bröt upp många av Sundsvalls anfallsförsök, men laget hade sedan svårt att på allvar hota Sundsvall i sina egna spelvändningar. Närmast att göra ett ledningsmål var väl Christer Lipovac, som dock verkar sakna det rätta självförtroendet för tillfället.

I andra halvlek hade Sundsvall lärt sin läxa och kom ut som det spelförande laget. Deras ledningsmål efter en timmes spel blev precis vad Axel Kjäll önskade att ÖSK hade åstadkommit under den första halvleken. Ett brutet uppspel på mittfältet och sedan en passning som friställde en av deras anfallare halvsnävt framför ÖSK-målet. Inte en idealisk position för att göra mål, men Leo Englund satte den högt utan någon möjlighet för Jacob Rinne att förhindra ledningsmålet.

Som vanligt sjönk spelkvaliteten mot slutet av matchen. Tränarna vill väl inte slita för hårt på sitt spelarmaterial, som får nya och viktigare uppgifter till den kommande helgen och bänkarna, som oftast består av yngre och mindre rutinerade spelare, skall dessutom få chansen att känna på spelet i U21-miljön. Så blev det den här gången också och ÖSK såg ut att gå mot sin fjärde förlust i U21-serien. Ett väldigt sent kvitteringsmål i den 5:e övertidsminuten av Michel Yanez Hernandez räddade dock en poäng till hemmalaget. Frispelad till höger om målet kunde han från nära håll göra det mål som behövdes för ett rättvist slutresultat.

Axel Kjäll var inte så nöjd med lagets prestation efter matchen. Han ansåg, att man borde ha fått bättre betalt för sitt spelmässiga övertag under den första halvleken och i den andra var det ju Sundsvall som tog över. Axel tyckte att målskytten Michel Yanez, i år under omskolning från mittback till högerkantsspelare, gjorde riktigt det riktigt bra så länge han orkade (en timme), det rutinerade mittbacksparet var (givetvis) stabilt och höll linjen bra. Samuel Mensah är bra defensivt, men har svårt att sedan omsätta bollvinsterna i något positivt anfallsmässigt. Bloggen för sin del även ge Anton Westerlund ett plus för en utmärkt första halvlek som högerback. Anton tar nu steget över till BK Forward som säkert kommer att få stor nytta av Anton som ju kan spelas både i backlinjen och på mittfältet.

Matchfakta:
61. 0-1 Leo Englund
95. 1-1 Michel Yanez Hernandez

Laguppställning: Jacob Rinne – Anton Westerlund (ht), Patrik Haginge (k), Christoffer Wiktorsson, Andreas Klingström (79) – Michel Yanez Hernandez, Samuel Mensah, Mirza Turan (79), Sebastian Ring (89) – Jonathan Lundberg (28), Christer Lipovac
Avbytare: Harald Detlofsson (mv), Almin Masic (28), Carl Ekstrand Hamrén (ht), Mikael Loön (79), Carl Jägerhill (79), Viktor Franssila (89)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.