Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Förlust mot Elfsborg

Seriestarten i U-serierna har inte varit den bästa. Förra veckan fick ÖSK U19 se sig besegrade av Kalmar FF med 4-1. U17-laget var i Landskrona och nådde bara 1-1. I andra omgången var nog förhoppningen att U17 på hemmaplan skulle kunna bärga en seger. Men när ÖSK U17 och Elfsborg möttes på fredagskvällen blev det västgötarna som kunde boka in en 3-0 seger.

Rätt så rättvist var det väl också. Elfsborg tog ledningen redan i den andra minuten med den första halvlekens enda mål. ÖSK hade väl sedan egentligen bara en (eller möjligen två) bra chanser att kvittera. Elfsborg hade å andra sidan fler möjligheter att öka på sin ledning, men misslyckades de också. Närmast var en av deras anfallare som fri framför ÖSK-målet lyckades med konststycket att språngnicka bollen utanför.

Eventuella förhoppningar om en bättre andra halvlek för hemmalaget grusades snabbt, när Elfsborg tidigt i halvleken kunde öka på sin ledning efter det att ÖSK misslyckats med att rensa sitt straffområde efter en hörna. Misären fullbordades efter ett bolltapp centralt som gav gästerna möjligheten att anfalla på bred front och frispela en av sina offensiva spelare.

Det var alltså inte någon bra match av ett fantasilöst hemmalag. Det verkade nästan som om triumfen i ligacupen för två veckor sedan fortfarande sätter sina spår i form av låga energinivåer och ostrukturerat spel. Nu saknades visserligen flera av finalens tongivande spelare av olika anledningar. Men det är knappast någon ursäkt för det påvra spel som hemmalaget bjöd på. Elfsborg pressade högt mot backlinjen i den första halvleken, vilket gjorde att ÖSK inte fick i gång spelet. I andra halvlek kom man visserligen ur den första pressen, men slog i stället bort alldeles för många passningar för att man skulle kunna skapa några farligheter. Det var faktiskt väldigt sällan som ÖSK hade bollen under kontroll i sin offensiva tredjedel.

Jag frågade Rickard Torstensson efter matchen om det var några spelare han ville plussa för. Rickard funderade en stund, men kunde inte komma på någon. För egen del lägger jag ett gott ord för Gabriel Fernsten som jag tycker höjt sig avsevärt från den formsvacka han tillbringade fjolårshösten i. Dessutom tycker jag att Joseph Spångberg (99:a från IK Sturehov) skall ha ett plus för ett uppmärksamt mittbacksspel, där han och Alex Hahne kompletterade varandra på ett bra sätt.

Matchfakta:
04. 0-1 Abdisalan Hassan Ibrahim
50. 0-2 Mattias Özgün
60. 0-3 Filip Varenhed

Laguppställning: Jack Meehan (mv) – Oscar Sandberg (70), Alex Hahne (k), Joseph Spångberg, Gabriel Fernsten – Adem Greku (ht), Viktor Franssila (81), Kevin Johansson (80), Albin Zidaric – Oliver Kåhed, Ebrima Jaiteh

Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Hampus Lundgren (ht), Lukas Hjort (70), Jonathan Aronsson (80), Arvid Brorsson (81) och Jonathan Eriksson

1 kommentar – kommentera

Bo loön

Nja!! Det var väl Kalmar u19 förlora mot med 1-4!! Mot Elfsborg vann u 19 på straffar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.