Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Franck och Walldén till Future Team sammandragning

ÖSKs målvakt Gustaf Franck och högerbräddare Viktor Walldén är två av sammanlagt 26 spelare som kallats till en Future Team sammandragning för årsklassen P17/98. Future Team är beteckningen på ett landslag/trupp spelare som man bedömer ligger snäppet under de bästa i Sverige. Svårt således för ÖSKare som till exempel Marcus Karlsson att avgöra om han anses för bra eller för dålig för att kallas till sammandragning. Bloggen tror att svaret är att han anses för bra. Lägret arrangeras i Kristinehamn mellan den 17 och 19 april.

En analys av åldersfördelningen bland de kallade ger vid handen att 18 av dem är födda under första halvåret och bara 8 under det andra. 17 av de kallade tillhör klubbar som i år spelar i allsvenskan, 6 tillhör klubbar i Superettan (Degerfors har 2 av dem) samt slutligen kommer 3 spelare från div 1-klubbar.

SvFF: P17 Future Team-läger i april

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.