Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Mållöst försäsongsderby

Amanda Nordenby stod för en stark insats som mittback i försäsongsderbyt mot Rynninge.

Amanda Nordenby stod för en stark insats som mittback i försäsongsderbyt mot Rynninge.


ÖSK Söders möte med Rynninge IK på långfredagen slutade mållöst. Ett resultat som jag tror Niclas Collgård, ÖSK Söders tränare, var mest nöjd med. Han mönstrade nämligen ett väldigt ungt lag, där fjolårsdebutanterna fick stå för mycket av rutinen och erfarenheten. Det gjorde de bra – det händer mycket på ett år. Givetvis betydde det en hel del för det unga laget att Marie Ståhlberg spelade från start som mittback och att säkra Ida Lindell stod för målvakteriet.

Mållöst blev det alltså och det återspeglar på ett utmärkt sätt matchförloppet. Rynninge hade en boll som rensades från mållinjen och för Söders del belv det väl egentligen inte riktigt farligt förrän Sara Sandberg byttes in med 20-25 minuter kvar att spela. Varför hon satt på bänken så länge glömde jag att fråga.

Av damjuniorerna spelade Linnea Wetterberg och Agnes Andersson (A-lagsdebut för Agnes) från start och under andra halvlek blev Ellen Forsberg, Julia Johansson, Sara Axelsson och Emy Karlberg Traav inbytta. Linnea spelade hela matchen som en av två anfallare och Agnes en dryg timme på den krävande positionen centralt på mittfältet. Av säsongens alla nyförvärv var det bara pigga Olivia Puhls som var med. Hon sköte sig mycket bra som kantbräddare både till höger och vänster. Amanda Nordenby som mittback bredvid Marie Ståhlberg såg också riktigt bra ut.

ÖSK Söder Dam: 0-0 i lokalderbyt
Rynninge IK: Damerna kryssade mot ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.