Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Seriestart i Landskrona

Det blev inte många dagars vila för ÖSKs ligacupsmästare i klass P17. Redan på långfredagen startar seriespelet i pojkallsvenskan för deras del. Eftersom motståndarna finns i Landskrona och matchen börjar redan kl. 14:00 lär det bli tidig uppstigning för truppen. (Tillägg: Bussen gick kl. 06:00)

Inför den här säsongen har antalet serier i pojkallsvenskan bantats från tre till två samtidigt som antalet lag ökats från tolv till fjorton. Att spela om finns de två översta platserna som kvalificerar till slutspel. De två nedersta platserna i serietabellen skall undvikas eftersom de innebär nedflyttning. Risken är väl att serien rätt snabbt kan bli placeringsmässigt ointressant.

I ÖSKs grupp återfinns följande motståndarlag: Malmö FF, BK Häcken, GAIS, Halmstads BK, Helsingborgs IF, IF Elfsborg, IFK Norrköping, Landskrona BoIS, IF Limhamn/Bunkeflo, Mjällby AIF, Motala AIF, Skiljebo SK och IFK Göteborg.

Matchtrupp enligt SvFF: Douglas Bjäresten (mv), Adam Nilsson (mv), Gabriel Fernsten, Viktor Franssila, Adem Greku, Alex Hahne, Lukas Hjort, Ebrima Jaiteh, Marcus Karlsson, Oliver Kåhed, Hampus Lundgren, Oscar Sandberg, Viktor Walldén, Jonathan Aronsson (U16), Martin Trinh (U16), Murat Kuyumcu (U16), och Albin Zidaric (U16)

Resultat: 1-1
ÖSKs mål till 0-1 gjordes av Albin Zidaric i den 52:a minuten. Sex minuter senare kvitterade Landskrona.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.