Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK vill värva mittback

Så här dan före fönsterstängardagen kommer det fram, att ÖSK förhandlar om att knyta ytterligare en mittback till truppen. En mittback angavs ju tidigare som ett av de primära värvningsmålen, men det önskemålet slutade man höra när det blev klart att Eidur Sigurbjörnsson återintegrerats i truppen. Men nu dyker önskemålet upp igen – dessutom utrustat med ett lämpligt värvningsobjekt.

Det handlar om Alexander Michel som tidigare representerade Syrianska FC (Södertälje), men som numera är kontraktslös. Även om Michel lämnat Syrianska så måste ÖSK komma överens med hans tidigare klubb om utbildningsersättningens storlek.

Ja, storleken på det beloppet är i och för sig känt, men eftersom ÖSK enligt footballtransfers.com inte vill betala hela beloppet måste det förhandlas. Michel anges ha representerat Syrianska under hela sitt fotbollsaktiva liv. Det innebär att summan man förhandlar om är 363.500. Knappast av en storlek som borde stjälpa en sådan hör affär om ÖSK verkligen vill ha spelaren, kan man tycka. Men Magnus Sköldmark lär ju vara en tuff förhandlare så man vet aldrig hur det kommer att gå.

Av Michels egna uttalanden till NA får man väl nästan intrycket, att om de personliga villkoren råder det ingen större oenighet om.

Fotbolltransfers.com: Alexander Michel väldigt nära Örebro SK
NA: ÖSK nära värva mittback

Uppgifterna om en ny mittback till truppen förvånar en hel del. Tidigare under månaden har ju fokus verkar ha varit att finna en anfallare som backup/ersättning för den skadade Alhassan Kamara. Samtidigt har det indikerats att en förutsättning för den affären är att antalet spelare i truppen inte utökas. Därför sägs man ha förhandlat med Östersund om en återgång till dem för Samuel Mensah. Hur nära en sådan affär man är måste man dock fråga sig efter att ha sett matchningen av Mensah i träningsmatchen mot Sirius i lördags. Normalt brukar man ju inte utsätta spelare som står inför en övergång för några onödiga risker. Men Mensah lät man spela ända till dess att han tvingades av planen på grund av kramp, då det bara var tre minuter kvar att spela. Bloggen noterade dock, att Ayanda Nkili, som fanns med i den preliminära matchtruppen, inte fanns med i truppen då det var dax för match.

Med en och en halv dag kvar för övergångar finns det alltså fortfarande en hel del frågetecken kring hur ÖSKs slutgiltiga trupp kommer att se ut. En (Mensah) eller rent av två (Mensah och Nkili) kan komma att lämna truppen. En (Michel) eller möjligen två (Michel plus anfallare) kan tillkomma. Jag tror att 2 + 2 alternativet är det mest troliga. Möjligt är det också, att man kommit överens med någon engelsk anfallare om en kortare period fram till sommaruppehållet (6:e juni). Med en så kort kontraktsperiod finns det ju ingen anledning att genomföra någon kompenserande försäljning för att hålla nere antalet avlönade spelare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.