Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Från GPP IP

ÖSK Söders aktiviteter den här helgen har tyvärr dränkts i A- och U-lagsmatcher. Rapporterna från och om våra sydligaste ÖSK-lag är dock uteslutande positiva.

ÖSK Söder Dam har hela våren jobbat på att försöka få ihop en slagkraftig trupp. Den finns förvisso redan på papperet, men att samtidigt få ut alla på plan verkar vara något av en utmaning. Skador, sjukdomar och högskoleprov var det som ställde till det den här helgen. Inte desto mindre blev det en efterlängtad vinst i träningsmatchen mot Smedby AIS – förra året tuffa konkurrenter om seriesegern men i år överflyttade till en annan div 1-serie.

Smedby hade svårt för ÖSK förra året och snart har de väl byggt upp ett riktigt Söder-komplex. Det blev alltså en efterlängtad hemmaseger med 2-1 på Lugnets nya och fräscha konstgräs för söderdamerna. Målen gjordes av Joline Jacobsson och Freja Olofsson. Minst lika glädjande var det säkert att se Marie Ståhlberg göra come-back efter det att hon under vintern passat på att utöka familjestorleken. Av lördagens spelare fick Amanda Nordenby ett extra plus av ÖSK Söders matchrapportör.

ÖSK Söder Dam: Första hemmavinsten (och första mot ett Östgötalag)
Smedby AIS: Förlust mot Örebro
Jonas Ask med flera kan sträcka på sig lite extra för i smedbyögon är det uppenbarligen de som är Örebro. Sug på den, ÖHK!


ÖSK Söder Herr spelade en sen cupgruppspelsmatch mot Hovsta. Vinst med 3-2 innebär att laget har allt i egna händer inför avslutningsmatchen mot Finnerödja. En seger kommer det dock att krävas för att laget skall gå vidare till utslagsdelen av distriktsmästerskapet. Söders mål gjordes av Fredrik Jonsson (2) och av lagkapten Mathias Dimberg (på straff).

ÖSK Söders tvåmålsskytt Fredrik Jonsson står i lagsammanställningen upptagen som assisterande tränare. Vilket alltså inte hindrade honom från att på planen föregå med gott exempel. Ett av Hovstas mål gjordes av Jonas Karlberg, som väl bör vara samma Jonas Karlberg som tränade söderherrarna år 2009. Numera är han både spelare, tränare (och målgörare) för Hovsta. Det verkar alltså ha varit något av en tränarnas afton på Ekängsplasten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.